Fresia’s verzorgen met suiker en 7-up

Misschien kent u het verhaal wel. Een schepje suiker of scheutje 7-up in het water bij de fresia’s in de vaas, maar werkt dit nu wel?

Waarom doen mensen suiker of 7-up in het water van de fresia’s?

De fresia is een bloem met meerdere knoppen/bloemen op een steel. Ook staat de fresia erom bekend dat deze een heerlijke geur heeft. Om alle knoppen uit te laten komen en de geur te bevorderen is een welbekende tip uit de bloemenwereld een schepje suiker of een 7-up in het water van de fresia, maar hoe werkt dit?

Wat is de werking van suiker of 7-up in het water van de fresia’s?

De fresia heeft van zich eigen een reserve aan voedingsstoffen om de bloem in leven te houden, dit is echter vaak niet genoeg om alle knoppen van de stelen uit te laten komen. Daarom help 7-up bij het aanvullen van deze reservevoedingsstoffen.

De werkende voedingsstoffen/suikers die hiervoor nodig zijn, zijn glucose en fructose. Dit zijn niet de stoffen die zitten in de normale huis tuin en keukensuiker die bij u in de suikerpot zit en dit is dan ook de reden dat suiker uit de suikerpot vaak niet werkt. De enige reden waarom dit wel zal werken is dat de mensen die suiker in het water doen, vaak ook degene zijn die andere tips toepassen om bloemen goed te verzorgen.

 

Algemene tips verzorging fresia’s bloemen in de vaas

  1. Naast dat 7-up werkt doet bloemvoeding of chrysal het ook goed, doe daarom altijd iets van voeding in de vaas van uw bloemen.
  2. Zet deze bloemen niet in de tocht, in de buurt van een fruitschaal of verwarming en niet in de volle zon.
  3. Snijd een stukje van de steel af (2 tot 4 cm)
  4. Zorg voor een passende vaas. Let op, fresia’s blijven ook in de vaas nog een beetje doorgroeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *