6 Algemene Verzorgings tips

6 Verzorgings tips

6 Verzorgings tips

  1. Zorg voor een juiste plaatsing van de bloemen
  2. Schuin afsnijden
  3. De bloemen voeden
  4. Bladeren uit het water
  5. Schone vaas
  6. Waterhoeveelheid

Wat is de juiste plaatsing voor bloemen?

Om extra lang te genieten van uw bloemen is het belangrijk dat ze op de juiste plaats staan. Zorg ervoor dat de bloemen niet op de tocht staan, niet op een warme plek staan, niet in de volle zon staan en niet in de buurt van een fruitmand staan.

Snijd de bloemen schuin af

Een bekende tip voor bloemverzorging is de bloemen schuin afsnijden.

Hoe schuin u de steel afsnijd heeft invloed op de grootte van de snijwond op de steel. Snijd u de steel recht af is de snijwond het kleinste en zal deze het snelste weer dicht gaan zitten. De bloem zal gelijk na de snede proberen te herstellen en zijn energie gaan stoppen in het dichtmaken van zijn “wond”, maakt u de snee te groot dan kost dit te veel energie en is er veel plek voor bacteriën om naar binnen te gaan. Een goede hoek om in te snijden is dan ook vaak 45 graden.

 

Zorg voor de juiste bloemenvoeding

Een goede verzorging van de bloemen kan zorgen voor extra vaasleven zodat u extra lang kunt genieten van uw bloemen. De juiste bloemvoeding hoort daarbij. Er zitten standaard bloemvoeding zakjes bij de bloemen. Zitten deze er net bij? Vraag dan een verkoper.

Bladeren uit het water

Verwijder de bladeren die in het water zitten altijd van de steel. De bladeren die in het water hangen/in het water zitten verrotten sneller waardoor er bacteriën in het water komen die slecht zijn voor de bloemen. Verwijder daarom altijd de bladeren van de steel voordat u de bloemen in een vaas zet.

Gebruik een schone vaas

Gebruik een schone vaas voor uw bloemen met schoon water. Als het water schoon is zitten er minder bacteriën in het water die slecht zijn voor de bloemen, zorg er dus voor dat het water altijd schoon is en ververs deze na een paar dagen als het troebel wordt. Een perfecte vaas voor bloemen is daarom ook gemaakt van glas, omdat daarin te zien is of het water al vies is en aan glas hechten zich minder snel de bacteriën die slecht zijn voor de bloemen.

Genoeg water

Zorg voor genoeg water in de vaas zodat de bloemen genoeg water kunnen opnemen om mooi te kunnen bloemen. Bij te weinig water hebben de bloemen geen voedingsstoffen en bij te veel water is de kans groter dat er bladeren in komen te hangen en bacteriën in komen. 1/3 water in de vaas is vaak genoeg.