7 tips tegen hangende tulpen

Nederland staat er bekend om, De tulp. Een echte voorjaarsbloem die in elke kleur verkrijgbaar is, maar hoe moet deze verzorgd worden? Hier zijn een paar tips over het verzorgen van tulpen in een vaas.

De oplossing voor hangende tulpen

De tulp is een snelle groeier en groeit zelfs in de vaas nog een stuk door. Een veel voorkomend nadeel hiervan is dan ook dat de tulpen in een vaas te lang worden, hierdoor topzwaar worden en gaan hangen. Maar wat doet u aan hangende tulpen en hoe kunt u het voorkomen?

Tulpen recht afsnijden

Snijd de tulpen recht af voordat u ze in de vaas zet, hierdoor is het oppervlakte om water en voeding op te nemen kleiner en zal de tulp ook minder snel groeien.

Geen warmte

De Tulpen groeien het liefste en hardste in warme tempraturen, zorg er dus voor dat de tulpen op een plek staan waar het niet heet is en dat het water koud is. Zo groeien ze niet heel snel.

Weinig water

Bij de meeste bloemen is het goed dat ze genoeg water hebben en de vaas voor ongeveer 1/3 vult met water. Bij de tulpen is dit anders. Deze bloem kan goed met weinig water en heeft dan ook maar een klein beetje nodig. U hoeft ook het water niet elke dag te verversen of bij te vullen, alleen als dit echt nodig is en de bloem “bijna” zonder water zit.

Tulpen speld onder de kop

Om de groei nog langzamer te laten verlopen is het prikken van een klein gaatje onder de kop een niet al te bekende tip, maar deze werkt wel. Prik met een speld een klein gaatje 1cm onder de kop van de tulp. Hierdoor zal de tulp zo goed als stoppen met groeien.

Inwikkelen

Om de tulpen recht te houden, wikkel ze eerst nog even in (krant)papier en zet ze dan in een vaas. Hierdoor hebben de tulpen nog even tijd om te wennen aan hun nieuwe plaats en na het verwijderen van het papier zullen ze mooi recht blijven staan. Heeft u kromme tulpen en wilt u ze weer “recht” maken? Dan werkt deze methode ook! Wikkel de kromme tulpen in, zet ze weer in de vaas en wacht een paar uurtjes, wikkel ze weer uit en ze zijn weer zo r3echt als nieuw.

Kies de juiste vaas

Kies voor een vaas die lang genoeg is, een juiste vaas zorgt ervoor dat ze niet gaan hangen. Het wisselen van vaas kan uiteraard ook nog

Muntstuk bij tulpen

Een niet bewezen tip is om een muntstuk op de bodem te leggen in de vaas van de tulpen, dit zal dan en zuurteregelaar moeten zijn.