Gerbera’s verzorgen

Gerbera's verzorgen

Gerbera’ verzorgen

De gerbera, een bloem die jaar rond verkrijgbaar is en veel gebruikt wordt in veel verschillende soorten boeketten. Ook los is deze bloem prachtig om uw huis mee op te vrolijken. In dit stuk leest u verschillende vragen waar u het antwoord misschien nog niet op wist.

Waarom zit er vaak geen ijzerdraadje meer bij de steel van een gerbera

Het ijzerdraadje bij de steel van de gerbera dient ervoor dat deze bloem niet slap gaat hangen. In de loop van de jaren is de gerbera steeds sterker geteeld en het is dan bij de meeste soorten niet meer nodig dat er een ijzerdraadje bij de steel zit. Gaan uw gerbera’s toch slaphangen? Lees dan verder om te weten wat u ertegen kunt doen.

Mijn gerbera’s gaan slap hangen wat nu?

  1. Een schone vaas! Maak de vaas schoon waar de bloemen in staan, vermijd voor het schoonmaken schoonmaakmiddel, maar gebruik chloor of alleen water.\
  2. Vers water Gebruik vers water. Zet u de gerbera’s met andere bloemen in een vaas? Zorg ervoor dat er geen bloemresten/afval in het water komt zoals blaadjes, hierdoor kan het namelijk gaan rotten.
  3. Snijd de gerbera’s af Snijd een schuin stukje van de onderkant van de steel van de gerbera’s af. LET OP: knip de steel niet door, maar gebruik een scherp mesje. De steel van de gerbera is kwetsbaar en door te knippen kunt u de steel platdrukken.

Heeft u deze tips gevolgd en zijn uw bloemen nog steeds niet goed? Vraag naar meer tips om uw bloemen vers te houden en probeer het met een nieuw bosje bloemen, helemaal gratis van de bloemenjongen.