Wie is Quinn Cordes – Nederlandse ondernemer en oprichter van De bloemenjongen.

Quinn Cordes, een Nederlandse ondernemer en oprichter van verschillende succesvolle bedrijven. Met een passie voor handel en ondernemerschap heeft Quinn vanaf jonge leeftijd al ondernomen. Ontdek hier meer over zijn jeugd,ondernemingen en zijn toekomstige doelen.

Jeugdjaren en Persoonlijk Leven

Quinn Cordes, geboren op 28 juni 2000 in Noorden, Nederland, ontwikkelde al op jonge leeftijd een fascinatie voor de wereld van handel en ondernemen. Als kind liep hij al met bloemen langs de deur om deze te verkopen. Deze vroege blootstelling aan de handel zorgde voor een vonk die Quinn’s ondernemersreis zou aanwakkeren. Heeft hij ook een voorbeeld? Jazeker, zijn opa die nog steeds op de markt staat inspireert hem om ook op late leeftijd nog lekker bezig te zijn met zijn doel.

Naast zijn interesse in handel had Quinn ook andere passies. Op jonge leeftijd was hij actief als voetballer en speelde hij bij NSV’46 tot zijn 23e, maar door zijn schema als De bloemenjongen maakte hij steeds minder tijd vrij en stelde hij prioriteit aan zijn business. Stoppen met sporten doet hij niet, hij gaat nog steeds naar de fitness om zowel fysiek als mentaal fit te blijven.

Buiten zijn ondernemende avonturen heeft Quinn ook een rijk persoonlijk leven. Hij is de oudste van drie kinderen en heeft een broertje, Troy, en een zusje, Shayn en heeft hij sinds 2021 een vriendin. Zijn familie speelt een belangrijke rol in zijn leven en heeft altijd zijn ondernemersdromen gesteund.

Quinn Cordes

Educatie

Een belangrijk hoofdstuk in Quinn’s reis omvat zijn educatieve ervaringen. Hier volgt een overzicht van zijn Gevolgde opleidingen:

 • Basisschool Antonius (2004-2012): Quinn voltooide zijn basisschooljaren op de Antonius School, waar hij niet alleen academische vaardigheden ontwikkelde, maar ook zijn passie voor ondernemen begon te verkennen.
 • Middelbare school Ashram College (2012-2016): Na zijn basisschooltijd zette Quinn zijn educatieve reis voort op het Ashram College, waar hij zich concentreerde op zijn studie en tegelijkertijd zijn ondernemersvaardigheden verder ontwikkelde.
 • MBO Wellant College – Groothandel Logistiek (2016-Februari 2017): Quinn schreef zich in voor de studie Groothandel Logistiek aan het Wellant College, waar hij meer leerde over de biologie van planten dan van de handel, dit is ook de reden geweest dat hij is over gegaan naar een andere opleiding.
 • MBO Rijnland – Manager Retail (2017-2020): Quinn vervolgde zijn opleiding aan MBO Rijnland, waar hij zich specialiseerde in retailmanagement. Hier kreeg hij de kans om zijn ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen en praktische ervaring op te doen in de retailsector.
 • HBO Commerciële Economie – Hogeschool Leiden (2020-2021): Quinn besloot zijn academische reis voort te zetten aan Hogeschool Leiden, waar hij de opleiding Commerciële Economie volgde. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een dieper begrip van marketing, sales en ondernemerschap, maar kwam hij er ook achter dat hij wilde ondernemen, na het behalen van zijn propeduese is hij gestart met De bloemenjongen.
 • Extra diplomas – TIjdens zijn studies heeft hij ook een aantal extra diplomas gehaald waaronder: Anglia pre-intermediate, Spaans level A1 en de business bootcamp in Malaga.
Quinn Cordes na het behalen van zijn Spaans level A1 diploma

Werkervaring

Quinn heeft waardevolle stage-ervaringen opgedaan bij verschillende bedrijven, waar hij zijn vaardigheden op het gebied van retailmanagement, leiderschap en logistiek verder heeft ontwikkeld.

 • Anton Spaargaren (mei 2017 – dec. 2020): Quinn werkte als bloemeninpakker en was verantwoordelijk voor het printen van stickers uit het systeem.
 • Leidinggevende bij Coop Supermarkten (jun. 2015 – dec. 2020): In deze rol deed Quinn waardevolle ervaring op in het leiden van een team.
 • Tour Guide bij ebike malaga (aug. 2019 – nov. 2019): Als stagiair bij ebike malaga was Quinn verantwoordelijk voor het verkopen van segwaytours, begeleiden van fietstours en het verstrekken van informatie aan bezoekers.
 • Stage bij OPEN32, (sep. 2018 – mrt. 2019): Hier leerde Quinn het klantcontact en service verlenen aan deze klanten. Ook door verkooptrainingen vanuit zijn stage leerde Quinn meer over het vak verkopen.
 • Stage leidinggevende  HEMA, (aug. 2018 – apr. 2019):De minst leuke werkervaring was bij de Hema, door de 1,-  per uur vergoeding was het meer werken dan echt stagair zijn. hier leerde hij dat als je soms harder werkt je niet per se meer krijgt en sinds dien wilt hij hier verandering in brengen.
 • Dillewijn Zwapak BV, (feb. 2016 – mei 2016):Dit was een stage dat meer uitzitten was dan leren, want op dit moment wist Quinn al dat hij van school af ging en voor een andere opleiding koos, maar vanwege leerplicht deze stage toch nog afgemaakt.
 • Aablo Export B.V.(feb. 2015 – mei 2015):Hier kwam Quinn voor het eerst in contact met bloemen op de bloemenveiling; in eerste instantie had hij niet per se de drang om met bloemen te werken.
quinn cordes - 28 Juni 2000 te Noorden

Ondernemingen

Quinn’s ondernemersreis is gevuld met verschillende opwindende projecten en ondernemingen die hij heeft opgezet. Hier zijn enkele van zijn meest opmerkelijke ondernemingen:

 • De Bloemenjongen: Een bloeiende onderneming die verse bloemen aan de deur verkoopt en uitgegroeid is tot een netwerk van verkopers in de regio Nieuwkoop. Quinn’s visie is om De Bloemenjongen uit te breiden en bloemenwijken door heel Nederland te creëren.
 • DIY Design: Een project dat Quinn in 2020 startte tijdens de COVID-19-pandemie. DIY Design richt zich op de verkoop van print-on-demand producten via een eigen website. Hoewel het een interessante ervaring was, besefte Quinn dat zijn passie elders lag.
 • Musthavies: Een bedrijf dat Quinn in 2022 startte om te experimenteren met dropshipping. Hoewel het geen succesvol avontuur was, leerde hij waardevolle lessen over ondernemen zoals het bouwen van een website en de noodzaak van focus.
 • Exclusive Plants: In 2021 richtte Quinn samen met een vriend het bedrijf Exclusive Plants op, gericht op de verkoop van exclusieve en zeldzame planten. Dit avontuur bood hem waardevolle inzichten in het opstarten en runnen van een bedrijf en het samenwerken met anderen.
 • Cordes Cleaning: In de zomer van 2022 startte Quinn het bedrijf Cordes Cleaning, gericht op het reinigen van autobekleding. Hoewel het niet genoeg was om de zomer door te komen, heeft Quinn waardevolle ervaring opgedaan in het opstarten en beheren van een bedrijf.
 • De IJsjongen: Recentelijk, in de zomer van 2023, heeft Quinn het bedrijf De IJsjongen opgericht, waar hij ijs verkoopt aan de deur en zichzelf beschikbaar stelt voor evenementen. Dit project is nog in de testfase, maar Quinn hoopt dat het een succesvolle onderneming wordt die zijn klanten tijdens de zomermaanden kan bedienen.

Toekomstige Doelen

Quinn Cordes heeft grote ambities voor de toekomst. Hij streeft ernaar om met De Bloemenjongen een nationaal netwerk van bloemenverkopers op te zetten en zo de bloemenwijken door heel Nederland te laten groeien. Hij wil jonge ondernemers inspireren en hen laten zien dat ze vroeg kunnen beginnen met ondernemen, met een focus op zowel persoonlijke groei als zakelijk succes.

quinn cordes - oprichter van De bloemenjongen