Hoe start ik met mijn eigen bloemenwijk?

Bloemenjongen vs zelf starten van een bloemenwijk

Ben je op zoek naar een leuke en lonende bijbaan waarbij je zelfstandig kunt werken en mensen blij kunt maken met prachtige bloemen? Dan is het starten van een bloemenwijk misschien wel iets voor jou! Het verkopen van bloemen aan de deur biedt een leuke kans om je eigen onderneming te runnen, nieuwe skills te leren en tegelijkertijd goed te verdienen. In deze blog bespreken we wat je nodig hebt om een bloemenwijk te starten, en wat de voordelen zijn van samenwerken met De Bloemenjongen.

Zelf aan de slag bloemenverkopen
Hoe start ik met mijn eigen bloemenwijk? 4

Wat Heb Je Nodig om te Starten met het Verkopen van Bloemen?

Voordat je kunt beginnen met het verkopen van bloemen, zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Dit kun je verdelen in twee categorie├źn: materialen en kennis. Beide zijn essentieel om succesvol te zijn in je bloemenwijk.

Materialen (zoals een bloemenkar)

Om goed van start te gaan, heb je de juiste materialen nodig. Dit omvat alles wat je fysiek nodig hebt om je bloemen te kunnen verkopen en vervoeren. Denk hierbij aan:

 • Kwaliteit bloemen: Investeer in verse en mooie bloemen van een betrouwbare leverancier.
 • Wisselgeld: Zorg dat je voldoende wisselgeld bij je hebt om klanten terug te geven.
 • Een pinapparaat: In de moderne tijd geven steeds meer mensen de voorkeur aan elektronische betalingen, deze kun je veilig en snel regelen met het juiste pinapparaat.
 • Prijs labels: De juiste prijs labels helpen jou om nog beter/meer te verkopen (als je deze op de juiste manier plaatst in ieder geval ­čśë
 • Een bloemenkar: Een bolderkar is handig om je bloemen te presenteren en mee te nemen naar verschillende locaties. Denk hierbij ook aan een dakje, de juiste wielen, maten van je emmers en meer! Wij hebben 1500,- aan karren getest en kwamen maar op 2 geschikte modellen uit die aan al onze vereisten doen.
 • Flyers: Ontwerp en verspreid flyers om bekendheid te maken over jouw bloemenwijk

Andere Benodigdheden

Naast de fysieke materialen heb je ook een aantal administratieve en kennisgerelateerde zaken nodig. Deze helpen je om je bloemenverkoop legaal en effici├źnt te laten verlopen:

 • Een KvK-inschrijving: Dit is essentieel als je bloemen wilt verkopen als een serieuze onderneming.
 • Transport: Zorg voor een effici├źnte manier om bloemen van de kwekerij of veiling naar jouw verkooplocatie te brengen.
 • Kennis over de regelgeving: Zorg dat je op de hoogte bent van de regels en vergunningen die gelden voor bloemenverkoop in jouw gemeente
 • Boekhouding: Het is verplicht om een boekhouding te hebben, daarnaast is het ook handig voor jezelf de juiste verkoopcijfers te analyseren om beter te verkopen
 • Een overtuigend verkooppraatje: Leer hoe je de voordelen van je bloemen enthousiast kunt overbrengen aan klanten en mensen kan overtuigen om bloemen bij jou te kopen ipv bij een bloemenwinkel.
 • Consistentie: Zorg dat je regelmatig beschikbaar bent om bloemen te verkopen en bouw een betrouwbare reputatie op.

Met deze materialen en kennis ben je goed uitgerust om je eigen bloemenwijk te starten. Maar hoe zit het met de daadwerkelijke verkoop en wat zijn de voordelen van samenwerken met De Bloemenjongen? Dat bespreken we in het volgende deel.

Bloemenjongen vs zelfstarten
Hoe start ik met mijn eigen bloemenwijk? 5

Zelfstandig Starten vs. Starten via De Bloemenjongen

Zoals je hebt gelezen is het starten van een bloemenwijk veel geregel, gelukkig is De bloemenjongen een bedrijf dat De oplossing biedt en helpt jouw verder met het starten van je eigen bloemenwijk

Wat krijg je als je start via De bloemenjongen

Wij als De bloemenjongen helpen jongeren met het starten van een eigen bloemenwijk. Eigenaar Quinn Cordes startte zelf op 13-jarige leeftijd met het wekelijks verkopen van bloemen aan de deur. 7 jaar later startte hij Full-time en de laatste jaren zijn we snel gegroeid en helpen veel jongeren met hun bloemenwijk. Zo krijg je:

 • Begeleiding op maat: Een bloemenwijk starten is veel werk, wij helpen je met de juiste verkooptechnieken, verbeteren het praatje aan de deur en zoeken dingen uit zoals het krijgen van een ventvergunning
 • Goede bloemen: Wij zijn al jaren bezig met het vinden van de juiste leveranciers en hebben een netwerk aan kwekers waarmee we samenwerken. We zorgen er voor dat de bloemen goed verkoopbaar bij jou thuis staan, zodat je gelijk kunt starten als je uit school komt.
 • Materialen: Bij ons kun je terecht voor alle materialen die je nodig hebt. Zo hebben wij leenkarren, pinaparaaten (plus persoonlijke accounts), Flyers, Labels en meer!
 • Up-to-date: Wij houden je ook van alles op de hoogte wat belangrijk is om te weten, staan open voor alle vragen en helpen alle verkopers door met elkaar te zoeken naar oplossingen. Wel heb je zelf de vrijheid om te bepalen hoe je de bloemen verkoopt en blijft het een zelfstandige baan.
 • Meer… Daarnaast zijn wij een snelgroeiend bedrijf dat steeds meer leert van onze eerder gemaakte fouten die we delen, zodat jij ze niet maakt. Feedback verwerken van iedereen en steeds meer dingen kunnen aanbieden aan onze verkopers. Allemaal om dit de beste ondernemende bijbaan te maken.

De voor en nadelen van starten via De bloemenjongen

Nu je weet wat je nodig hebt om een bloemenwijk te starten en wat je krijgt als je start via de bloemenjongen is het tijd om te kijken naar de voor-en-nadelen.

Voordelen:

 • Lagere opstartkosten: De Bloemenjongen zorgt ervoor dat jij gelijk het juiste materiaal hebt en niet zelf hoeft te testen. Daarnaast krijg je meer dan 100,- van deze materialen als je start.
 • Effici├źntie: Alle logistieke uitdagingen worden door De Bloemenjongen afgehandeld. Je hoeft je geen zorgen te maken over transport en het regelen van verse bloemen. Ook garanderen we onze kwaliteit door ook jou als verkoper vaasgarantie te geven
 • Begeleiding: Je krijgt toegang tot korte cursusvideos en tricks over het verbeteren van jouw bloemenverkoop. Alvast een voorproefje? De curusus staat gratis online voor iedereen.
 • Exclusieve wijken: Je krijgt een exclusieve wijk toegewezen, wat concurrentie in je directe verkoopgebied minimaliseert.

Nadelen:

 • Lagere marges: Hoewel De Bloemenjongen veel kosten op zich neemt, betekent dit dat je een deel van je winst moet afstaan. Dit kan resulteren in lagere marges in vergelijking met zelfstandig werken.
 • Beperkte inkoop: Werk je samen met ons, dan verwachten we dat je alleen via ons inkopen doet, dit beperkt je in de varieteit, mochten er bloemen zijn die wij niet in ons assortiment hebben, maar je wel wilt is dit gelukkig wel vaak te regelen
 • Meer? We schrijven deze blog zelf, maar weten geen ander nadeel, heb jij een nadeel die hier tussen moet staan? Stuur een berichtje naar 06-28140793

Conclusie: De Voordelen van Starten via De Bloemenjongen

Starten als bloemenverkoper biedt veel vrijheid en mogelijkheden, maar komt ook met zijn uitdagingen. Hoewel De Bloemenjongen een groot deel van de logistiek en voorbereiding uit handen neemt, blijft de essentie van het werk hetzelfde: je moet zelf de deuren langs gaan om je producten te verkopen. Dit directe contact met de klant is cruciaal voor het succes van je onderneming.

Bij De Bloemenjongen ben je vrij om je wijk op jouw manier te runnen. Je mag zelf kiezen hoe je adverteert, wat je aan de deur zegt, welke bloemen je inkoop en meer. De Bloemenjongen biedt begeleiding bij alles wat te maken hebt met jouw bloemenwijk

Hoewel zelfstandig starten hogere marges kan bieden, is het wegens de opstartkosten en tijdsinvesteringen vaak niet voordelig om zelf te starten, want stel je voor je komt uit school, je moet je bloemen nog inkopen, ophalen en thuis brengen. Je wilt starten met verkopen, maar het is er eigenlijk al te laat voor. Is het dan voordelig om (misschien) een hogere marge te hebben? Daarnaast is het in de voorbereiding ook nog geld en tijdrovend om het lijstje bij elkaar te halen en dan hebben we het nog niet eens gehad over de kvk-inschrijving en boekhouding.

Wij denken dus dat het voordelig is om te starten via ons, ben je nu benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Meld je aan als bloemenverkoper.

FAQ

Hoeveel vrijheid heb ik in mijn bloemenwijk als ik start via De Bloemenjongen?

Je hebt veel vrijheid om je eigen verkoopstrategie te bepalen en je wijk naar eigen inzicht te runnen. De Bloemenjongen biedt advies en richtlijnen, maar de uiteindelijke beslissingen liggen bij jou.

Wat gebeurt er als ik problemen ondervind in mijn wijk?

De Bloemenjongen biedt ondersteuning en advies bij eventuele problemen. Of het nu gaat om logistieke uitdagingen of klantenservice, er is altijd hulp beschikbaar om je te ondersteunen.

Kan ik mijn bloemenwijk uitbreiden als ik succesvol ben?

Ja, er zijn mogelijkheden om je bloemenwijk uit te breiden als je succesvol bent. Dit kan door je verkoopgebied te vergroten of door extra wijken toe te voegen onder je beheer.