Wat Verdient het verkopen van bloemen in je eigen bloemenwijk?

Wat verdiend een bloemenwijk

De bloemenwijk: voor velen een onbekend begrip, maar voor sommigen de sleutel tot een succesvolle bijverdienste. In deze blog duiken we in de wereld van de bloemenjongen, een rol waarin jongeren de kans krijgen om ondernemerschap, verkoopvaardigheden, en passie voor bloemen te combineren. Het verkopen van bloemen deur-aan-deur in een bloemenwijk biedt niet alleen een unieke kans om je sociale en commerciële vaardigheden te ontwikkelen, maar het staat ook bekend als een bijzonder lucratieve bijbaan. Hoe dat komt en wat je als bloemenjongen precies kunt verdienen, ontvouwen we in deze blog.

Basis bleomenwijk
Wat Verdient het verkopen van bloemen in je eigen bloemenwijk? 6

De Basis van een Bloemenwijk

Wat is een Bloemenwijk?

Een bloemenwijk is een specifiek gebied waarbinnen een verkoper, de bloemenjongen, deur-aan-deur bloemen verkoopt. Deze traditionele vorm van directe verkoop stelt bloemenjongens in staat om direct contact te maken met klanten. Ze starten vanaf huis en lopen hun vaste ronde met gemaakte klanten en breiden hun wijk stapsgewijs uit.

Hoe Start Je met bloemenverkopen aan de deur?

Wil je starten met het verkopen aan de deur en geld verdienen met bloemen? Dit doe je in 4 simpele stappen om starten met je bloemenwijk.

 1. Meld je aan via: Aanmelden bijbaan bloemenwijk
 2. Stel je vragen via Whatsapp en plan een intake in
 3. Rond succesvol het intakegesprek af en plan een proefdag
 4. Leer het verkopen en maak je eerste sale tijdens de proefdag en wordt een pro!

Het Belang van goede service en kwaliteit

De sleutel tot succes ligt in de combinatie van een uitstekend product en superieure service. Klanten verwachten verse, langdurig mooie bloemen en een vriendelijke, betrouwbare verkopers aan de deur. Daarom hebben wij voor zowel de klanten aan de deur als verkopers Vaasgarantie om de kwaliteit aan de deur te waarborgen.

Om er achter te komen of een een aanmelding kan uitbloeien tot een succesvolle topverkoper zorgen wij ervoor dat we een goede voorselectie doen per bloemenwijk. Wees er dus snel bij met aanmelden voor je eigen bloemenwijk

In de volgende delen zullen we verder ingaan op het verdienmodel, de groei binnen een bloemenwijk, en waarom juist deze bijbaan zoveel potentie heeft voor jongeren die op zoek zijn naar een flexibele en winstgevende manier om bij te verdienen.

formule bleomenwijk
Wat Verdient het verkopen van bloemen in je eigen bloemenwijk? 7

Het Verdienmodel Simpel Uitgelegd

Starten met Cashen

Oké, laten we het hebben over het leukste deel: geld verdienen! Als bloemenverkoper heb je geen basisbedrag per uur, want Hoe meer je verkoopt, hoe meer je verdient. Simpel, toch? Zo kan iemand van 13 jaar meer verdienen dan iemand van 17 jaar (mits hij/zij ook meer verkoopt.)

Voorbeelduurloon: Van een beginner VS. een Pro-verkoper

 • Beginner: Stel je voor, je begint net. Het kost veel tijd om je wijk op te bouwen, maar toch verdien je al snel meer dan €7,- per uur.
 • Ervaren: Na een paar maanden heb je de smaak te pakken. Je kent je klanten, weet precies wat ze willen, en bam! Je uurloon schiet omhoog. Nu pak je misschien wel €12 per uur of meer, afhankelijk van hoeveel bloemen je verkoopt en of je consistent bent geweest met uitbreiden.
 • PRO: Je bent al meer dan 6 maanden bezig, loopt elke week consistent en bent nog steeds bezig met uitbreiden. Dit is niet voor iedereen weg gelegd, maar voor de echte doorzetters loont dit wel. Topverkopers verdienen soms wel meer dan €18,- per uur!

Om een echte pro te worden heb je meer nodig dan alleen een leuk praatje. Ontdek de 8 ultieme eigenschappen voor verkoopsucces!

Meer Klanten betekend meer geld

Hier is het coole deel: hoe langer je werkt, hoe meer trouwe klanten je krijgt. Trouwe klanten betekenen dat je minder tijd besteed aan nieuwe klanten zoeken en meer tijd aan verkopen. Dit zorgt er voor dat je per uur meer verdient, omdat je sneller verkoopt aan klanten die je al kent. Je investeert je tijd dus niet alleen in het loon dat je die week krijgt, maar bouwt ook aan een vaste klantenkring met waarde.

Een trouwe klant is goud waard. Ze kopen niet alleen regelmatig van je, maar ze vertellen ook hun vrienden over de geweldige bloemenjongen van de buurt. Zo groeit je klantenkring en je inkomsten zonder dat je er extra moeite voor hoeft te doen.

Kortom in een bloemenwijk is je verdienpotentieel eigenlijk in je eigen handen. Begin je net? Dan is het even aanpoten en leer je veel. Maar als je eenmaal die trouwe klantenkring hebt, kun je echt lekker gaan verdienen. En het mooie: Je bent lekker buiten, ontmoet veel mensen en leert superveel over ondernemen. Klinkt als een topdeal, toch?

This image has an empty alt attribute; its file name is beter-worden-bloemenwijk-1024x320.png

Wat heb ik nodig om meer bloemen te verkopen?

Als je je eigen bloemenwijk hebt, ben je niet zomaar een verkoper; je bent een ondernemer. Maar zelfs de beste ondernemers hebben soms een beetje hulp nodig. Dat is waar wij om de hoek komen kijken. we staan klaar met tips, tricks, en begeleiding om jouw bloemenwijk tot een succes te maken.

Wij hebben als doel om door heel Nederland bloemenwijken te faciliteren en te zorgen dat een bloemen verkopen aan de deur bekend staat als “DE beste ondernemende bijbaan” Dit doen we om iedereen zo goed mogelijk te helpen met hun bloemen wijk, want hoe beter iedereen verkoopt, hoe meer jongeren er willen starten met deze bijbaan. Dit doen we met Persoonlijke tips, data van afgelopen jaren en onze ervaringen van alle verkopers aan de deur. Zo kunnen wij onszelf benoemen tot ware specialisten op het gebied van bloemen verkoop aan de deur.

Welke begeleiding kun je van ons verwachten?

 • Persoonlijke Tips: Iedere bloemenwijk is anders. Daarom krijg je van mij persoonlijke tips die aansluiten op jouw specifieke situatie. We kijken samen naar jouw wekelijkse verkoopcijfers en kijken wat het beste werkt in jouw wijk.
 • Leren van de Topverkopers: Met onze ervaringen in de bloemenverkoop weten we precies wat wel en niet werkt. wij delen onze kennis graag met je, zodat je niet dezelfde fouten maakt die anderen wellicht wel hebben gemaakt.
 • Cijfers van bloemen verkoop aan de deur We hebben een schat aan informatie van andere succesvolle verkopers. Deze data gebruiken we om jou te adviseren over de beste verkooptijden, populaire bloemen, en strategieën om jouw verkoop te boosten. We maken jouw data niet openbaar aan andere verkopers, maar zorgen er voor dat alle cijfers bij elkaar zorgen voor een totaalbeeld van de verkoop. Zo kunnen wij adviseren om met Moederdag 20% meer in te kopen en net na de kerst 12% minder verkopen te verwachten.
 • Gerichte Acties: Op basis van alle informatie kunnen we gerichte acties ondernemen. Misschien is jouw wijk wel gek op zonnebloemen in de zomer, of zijn er specifieke tijden waarop mensen meer geneigd zijn om bloemen te kopen. Met deze kennis kun je jouw verkoop tillen naar een hoger level.

Misschien klinkt dit heel veel voor een simpele bijbaan, daarom hebben wij ook alles stap voor stap uitgelegd in onze cursus videos zodat je stap voor stap kunt leren om beter te verkopen. Ook kan je er voor kiezen om alles zelf uit te zoeken en het helemaal via jouw aanpak te doen. Zo heeft eigenaar Quinn Cordes het ook ooit geleerd, maar dit is wel een lange weg.

Continu Leren en Aanpassen

De bloemenmarkt is altijd in beweging. Wat vandaag werkt, werkt misschien morgen niet meer. Daarom is het belangrijk om continu te leren en je aan te passen. Wij helpen je om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, bloemseizoenen en ontwikkelingen.

Jouw feedback is hierbij ook onmisbaar. Het helpt ons om de begeleiding en adviezen te verbeteren. Dus kom maar op met je ervaringen en ideeën! Wij sturen elke periode een formulier naar alle verkopers om De bloemenjongen nog beter te maken. Heb je nu al vragen of tips? Stuur ons een berichtje.

Het groeien van jouw bloemenwijk is veel werk, maar. et onze begeleiding, tips en jouw enthousiasme + inzet, maken we van jouw bloemenwijk een daverend succes!

Kies je er toch voor om niet via De bloemenjongen te starten, maar wil je zelf starten? Dan moet je weten wat Wat je nodig hebt om een bloemenwijk te starten.

This image has an empty alt attribute; its file name is Waarom-verdient-een-bloemenwijk-ZO-goed-1024x320.png
Wat Verdient het verkopen van bloemen in je eigen bloemenwijk? 8

Waarom een Bloemenwijk Zo Goed Betaalt: De Kracht van Nieuwe Kansen

Je leest en hoort veel bedragen van alle verkopers en leuke artikelen op deze site, maar wat verdien je nu als verkoper en waarom is dit bedrag een stuk hoger dan bijvoorbeeld een andere simpele bijbaantjes? Wat goed is om te weten is dat je GEEN vast loon hebt.

Dit zijn de 3 redenen waarom een bloemenwijk goed betaald.

1. Inzet Bepaalt je Loon

Een van de grootste voordelen van een bloemenwijk is dat je loon direct verbonden is met je inzet. Dit inzetafhankelijke loonmodel betekent dat hoe meer moeite je in je verkoop stopt, hoe hoger je verdiensten zijn. Het directe resultaat van jouw werk zie je dus terug in je portemonnee. Dit motiveert niet alleen, maar beloont ook je harde werk en doorzettingsvermogen. Als je dit vergelijkt met de supermarkt is dit heel anders want ben je nu een Vakkenvuller of Kassière? Is het loon afhankelijk van jou leeftijd en/of functie in plaats van jouw inzet en ideeen om meer te verkopen.

2. Een Nieuwe Baan op de Markt

De baan van bloemenjongen is relatief nieuw en biedt unieke kansen die je niet in veel andere bijbanen vindt. Deze nieuwe aanpak in de wereld van bijbaantjes biedt kansen die velen nog moeten ontdekken. Juist omdat het een nieuwe weg inslaat, zijn er veel onbenutte mogelijkheden om goed te verdienen. het nadeel hiervan is dat hoe bekender het wordt hoe meer mensen het willen doen, wees er dus snel bij voordat jouw wijk bezet is en doe de postcode-check op onze aanmeldpagina voor een eigen bloemenwijk.

3. De Eerste Stap Durven Zetten

Ondanks de aantrekkelijke kanten, zijn er weinig jongeren die de eerste stap durven te zetten in deze onderneming. Dit komt deels door onbekendheid met het werk en deels door de onzekerheid van een vast inkomen. Echter, juist deze terughoudendheid zorgt ervoor dat degenen die wél durven te starten, toegang hebben tot een markt met weinig concurrentie en hoge verdienpotentie. Dus denk jij dat je het in je hebt om die stap te nemen? Plan dan een intake!

Betaald krijgen naar je waarde

De baan als bloemenjongen in een bloemenwijk betaalt goed vanwege de unieke kansen en de directe koppeling tussen de waarde die je levert en loon. De mogelijkheid om te groeien, leren, en verdienen in deze rol is enorm. De sleutel tot succes is om die eerste stap te zetten en de kansen te grijpen. Voor jongeren die op zoek zijn naar een lonende en leerzame ervaring, biedt een bloemenwijk een uitgelezen kans. Start jij via de bloemenjongen of start je zonder hulp een bloemenwijk?

Samenvattende Conclusie

Het avontuur van een bloemenjongen in een bloemenwijk is meer dan zomaar een bijbaantje; het is een unieke kans op ondernemerschap voor jongeren. Je deelt je eigen uren in, Leert waardevolle skills en bepaalt je eigen loon. Vergelijk je liever eerste andere bijbaantjes? Ontdek Jouw Ideale Bijbaan.

De weg naar succes als bloemenjongen wordt begeleid met ervaren adviezen, tips gebaseerd op data van voorgangers, en ondersteuning om je bloemenwijk te laten groeien. Het vraagt om de om de tijd en inzet om te starten, maar de beloningen zijn het meer dan waard. Ben jij iemand die die klaar is voor een uitdagende, maar lonende bijbaan dan biedt de bloemenwijk een gouden kans.

Hoe oud moet ik zijn om te starten als bloemenjongen?

Antwoord: Je kunt al starten als bloemenjongen vanaf 13 jaar, afhankelijk van de lokale wetgeving en met toestemming van je ouders of voogd.

Heb ik een startkapitaal nodig om mijn eigen bloemenwijk te beginnen?

Antwoord: Nee, een groot startkapitaal is niet nodig. Je wordt begeleid in hoe je efficiënt kunt starten, inclusief tips voor het inkopen van bloemen.

Wat als ik geen ervaring heb met verkopen?

Antwoord: Geen zorgen! Als onderdeel van je begeleiding krijg je verkooptraining en praktische tips. Jouw motivatie en inzet zijn belangrijker dan eerdere ervaring.

Mag ik ook met een vriend/vriendin starten?

Jazeker, Let er dan wel op dat je goede afspraken maakt over de winst en hoe je het regelt met de inkoop. Heb je vragen over starten? Dan kun je altijd een appje sturen naar 06-28140793