Bijbaan als Bloemenwijk Verkoper vs. Vakkenvuller: Wat Past Beter Bij Jou?

Bloemenwijk vs vakkenvuller

Ben je op zoek naar de juiste bijbaan voor jou? In dit artikel vergelijken we twee populaire opties: een bijbaan als Verkoper met je eigen bloemenwijk en een bijbaan als Vakkenvuller. We duiken in de belangrijkste aspecten van beide banen, van loon tot doorgroeimogelijkheden, om je te helpen beslissen welke het beste bij jouw interesses en behoeften past.

Tabel Bloemenwijk vs vakkenvuller
Bijbaan als Bloemenwijk Verkoper vs. Vakkenvuller: Wat Past Beter Bij Jou? 4

Loon

Als Bloemenwijk Verkoper kun je een aantrekkelijk loon verwachten van €9 tot €17 per uur, afhankelijk van je verkoopprestaties. Vakkenvullers daarentegen verdienen meestal rond de €5,74 tot €7,21 per uur. De Bloemenwijk Verkoper heeft hier een duidelijk voordeel qua inkomsten.

Wij hebben ook een groot onderzoek gedaan naar welke supermarkt er het beste betaald.

Minimale Uren per Week:

Je kan met je eigen bloemenwijk al start vanaf 2 uur per week, terwijl een Vakkenvuller vaak 3 tot 5 uur per dienst werkt. De Bloemenwijk Verkoper biedt dus de mogelijkheid om in minder tijd een aantrekkelijk inkomen te genereren. Dit past goed bij iemand die maar een paar uur na school heeft en toch genoeg geld wilt verdienen in deze korte tijd.

Bloemenwijk vs vakkenvuller
Bijbaan als Bloemenwijk Verkoper vs. Vakkenvuller: Wat Past Beter Bij Jou? 5

Flexibiliteit:

Wat flexibiliteit betreft, scoort de Bloemenwijk hoger met een 8/10 dit komt doordat je zelf kunt bepalen wanneer je start en je niet per se om 16:00 hoef te starten met werken, maar het is wel handig als bloemen verkoper dat je consistent op dezelfde dag rond dezelfde tijd komt bij de klanten. meer hierover weten? lees dan: Top 5 tips voor een succesvolle verkoper.

De Vakkenvuller heeft een score van 4/10 heeft. Dit komt omdat je wel zelf kan aangeven wanneer je werkt, maar je dit wel weken van te voren moet aangeven. Je moet vaak ook nog 15 minuten eerder komen en je moet soms zelf vervanging regelen als er iets uitloop met bijvoorbeeld school.

Als Bloemen Verkoper kun je je eigen uren bepalen en je werk aanpassen aan je schema, terwijl Vakkenvullers vaak ingeroosterd worden.

Persoonlijkheid

De bijbaan als Bloemenwijk Verkoper draait om ondernemen, sales en sociaal contact, waarbij je hard moet werken om meer te verdienen terwijl de Vakkenvuller vooral geniet van het werken met vrienden en het gemak van de taak dit in ruil voor een vast (vaak lager) loon.

Dus ben je iemand die liever een vast loon verdiend en makkelijk eentonig werk wilt doen? Dan past vakkenvullen bij jou. Wil je liever ondernemen en ben je bereid hiervoor hard te werken en door de regen te lopen? Dan raad ik je aan om je aan te melden.

Doorgroeimogelijkheden

Een Bloemenwijk Verkoper heeft de kans om een eigen onderneming te starten en als ondernemer te groeien. Aan de andere kant kunnen Vakkenvullers doorgroeien naar kassawerk of zelfs leidinggevende functies binnen de supermarkt.

Voor-en-nadelen

Voordelen: Met je eigen bloemenwijk kun je meer verdienen en profiteren van flexibiliteit. Vakkenvullers hebben daarentegen een vast loon en de mogelijkheid om binnen te werken.

Nadelen: Bloemen Verkopers werken ook in minder gunstige weersomstandigheden, en hun verdiensten zijn afhankelijk van hun eigen prestaties. Vakkenvullers hebben een lager loon en worden vaak ingeroosterd weken van te voren.

Beide bijbanen hebben hun eigen voordelen en overwegingen. Het is belangrijk om te bepalen welke aspecten het meest belangrijk voor jou zijn, zodat je de juiste keuze kunt maken die aansluit bij je interesses en doelen. Of je nu kiest voor de ondernemende uitdaging van een Bloemen Verkoper of de vastigheid van een baan als vakkenvuller, de keuze is aan jou.

Ik wil solliciteren en nu?

Wil je solliciteren op een van deze functies? Meld je dan aan via de wijze hieronder. Meer informatie over een bijbaan als scholier of het maken van een CV? Lees dan ook onze andere artikelen of bekijk onze video’s op youtube.

Aanmelden als bloemenverkoper

Wil je je aanmelden als verkoper van bloemen of wil je meer weten?

Solliciteren als vakkenvuller

Kijk naar de verschillende vacatures bij supermarkten bij jou in de buurt