Bijbaan als verkoper van bloemen aan de deur vs. Kassamedewerker: Welke Past Beter Bij Jou?

Bloemenwijk vs kassamedewerker als bijbaan voor 13, 14 en 15 jarige

Ben je aan het overwegen welke bijbaan het beste bij jou past? In dit artikel vergelijken we twee interessante mogelijkheden: werken als Bloemenwijk Verkoper en werken als Kassamedewerker. We duiken in de kernaspecten van beide banen, variërend van loon tot doorgroeimogelijkheden, om je te helpen een weloverwogen keuze te maken op basis van jouw interesses en behoeften.

Bloemen VerkoperKassamedewerker
Loon€9 – €17 per uur* *Afhankelijk van je verkoopca. €5,74 – €7,21
Min uur per week2 uur per week3 – 5 uur
Flexibiliteit8/104/10
PersoonlijkheidOndernemen, sales, sociaalWerken met vrienden, sociaal
DoorgroeimogelijkhedenEigen onderneming startenDoorgroeien naar – Leidinggevende
VoordelenVerdien meer en het is redelijk flexibelVast loon binnen werken
NadelenOok werken met regen, je verdiensten zijn afhankelijk van je eigen werkLager loon, je wordt ingeroosterd
Bloemenwijk vs kassamedewerker supermarkt

Table of Contents

Loon:

Als Bloemenwijk Verkoper kun je een aantrekkelijk loon verwachten, variërend van €9 tot €17 per uur, afhankelijk van je verkoopprestaties. Kassamedewerkers daarentegen verdienen doorgaans tussen de €5,74 en €7,21 per uur. Hierbij heeft de Bloemenwijk Verkoper een duidelijk financieel voordeel. De ultime loonvergelijking doen? Loonvergelijking alles

Minimale Uren per Week:

Met een eigen bloemenwijk kun je al starten vanaf 2 uur per week, terwijl kassamedewerkers vaak 3 tot 5 uur per dienst werken. Dit maakt de bijbaan als Bloemenwijk Verkoper aantrekkelijk voor wie in korte tijd een goed inkomen wil genereren.

Flexibiliteit:

Wat betreft flexibiliteit scoort de Bloemenwijk Verkoper hoog, met een score van 8/10. Je kunt je eigen werktijden bepalen en bent niet gebonden aan vaste begin- en eindtijden. Kassamedewerkers hebben echter een score van 4/10, omdat ze vaak volgens een vast rooster werken en minder vrijheid hebben in hun werktijden.

Bloemenwijk vs kassa medewerker 2
Bijbaan als verkoper van bloemen aan de deur vs. Kassamedewerker: Welke Past Beter Bij Jou? 3

Persoonlijkheid:

Een bijbaan als Bloemenwijk Verkoper vraagt om ondernemerschap, salesvaardigheden en sociaal contact, waarbij hard werken en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Kassamedewerkers werken ook sociaal, maar hun focus ligt meer op klantenservice en het werken in een gestructureerde omgeving.

Doorgroeimogelijkheden:

Als Bloemenwijk Verkoper kun je je eigen onderneming starten en als ondernemer groeien. Kassamedewerkers hebben voornamelijk doorgroeimogelijkheden naar leidinggevende functies binnen de supermarkt.

Voordelen en Nadelen:

Voordelen: Verkopers van bloemen hebben de kans om meer te verdienen en genieten van flexibiliteit in werktijden. Kassamedewerkers hebben daarentegen een vast loon en een stabiel werkschema.

Nadelen: Bloemenwijk Verkopers werken ook bij minder gunstige weersomstandigheden en hun inkomsten zijn direct gekoppeld aan hun verkoopprestaties. Kassamedewerkers hebben een lager loon en zijn gebonden aan vaste werktijden.

Kortom, beide bijbanen hebben hun eigen sterke punten en overwegingen. Het is essentieel om te bepalen welke aspecten het meest relevant zijn voor jou, zodat je de juiste keuze kunt maken die bij jouw persoonlijke interesses en doelen past.

Solliciteren en Nu? Wil je solliciteren voor een van deze functies? Meld je dan aan via de aangegeven wegen. Voor meer informatie over bijbaanmogelijkheden als scholier of tips voor het opstellen van een CV, bekijk ook onze andere artikelen of video’s op YouTube.

Aanmelden als Verkoper Voor aanmelden als verkoper van bloemen en meer informatie, klik hier.

Solliciteren als Kassamedewerker Bekijk de beschikbare vacatures bij supermarkten in jouw buurt.

Meer vergelijken?

Kijk ook eens onze andere artikelen bijvoorbeeld Bloemenverkoper vs vakkenvuller.