Vakkenvuller of Kassière? -De Bijbaan Uurloon Vergelijking: Supermarkt

Welke supermarkt betaald het beste 1

Table of Contents

Op zoek naar een bijbaan die niet alleen leuk en leerzaam is, maar ook goed betaalt? Voor veel jongeren is werken in een supermarkt de perfecte manier om werkervaring op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijkertijd een mooi zakcentje te verdienen. Maar bij welke supermarktketen verdien je nu eigenlijk het meest? En vanaf welke leeftijd kun je starten? In deze blog duiken we in de lonen van verschillende supermarktketens zoals Jumbo, ALDI, Albert Heijn (AH), PLUS, LIDL, Boni, en Coop. We leggen ook kort uit wat “bruto all-in loon” betekent, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Of je nu de voorkeur geeft aan kassawerk of het vullen van de schappen, wij helpen je op weg om de best betalende bijbaan te vinden die bij jou past.

Wat Is “Bruto All-in Loon”?

Wanneer je op zoek gaat naar een bijbaan, kom je verschillende termen tegen die te maken hebben met je salaris. Een daarvan is het “bruto all-in loon”. Maar wat betekent dit precies, en waarom is het belangrijk om hierover geïnformeerd te zijn? In deze sectie leggen we het je helder uit.

Bruto All-in Loon Uitgelegd

Het bruto all-in loon is het bedrag dat je per uur verdient vóór de aftrek van belastingen en andere wettelijke bijdragen. Het ‘all-in’ gedeelte van deze term wijst op het feit dat dit loon niet alleen je reguliere uurloon omvat, maar ook andere elementen zoals vakantiegeld, eventuele winstdeling, en compensatie voor niet genomen vakantiedagen. Dit betekent dat je op elk moment weet wat je verdient, inclusief de extra’s die normaal gesproken eens per jaar worden uitbetaald.

Onderdelen van Bruto All-in Loon:

LET OP: Dit zijn mogelijke onderdelen van een bruto All-in loon, het verschilt per functie en werkgever welke onderdelen er wel of niet bij in zitten.

Basisuurloon: Het startpunt van elk loon, de basisvergoeding die je ontvangt voor elk gewerkt uur.

Vakantiegeld: In Nederland is het gebruikelijk om 8% vakantiegeld bovenop het jaarlijkse brutoloon te ontvangen. Bij een all-in loon wordt dit percentage direct bij elk uurloon opgeteld.

Vakantiedagen: Betaling voor niet opgenomen vakantiedagen. In plaats van vakantiedagen op te sparen, krijg je voor elke gewerkte dag een compensatie uitbetaald.

Overwerktoeslag: Indien van toepassing, kan overwerktoeslag onderdeel uitmaken van je all-in tarief, hoewel dit minder gebruikelijk is bij bijbanen.

Feestdagentoeslag: Extra vergoeding voor werken op nationaal erkende feestdagen.

Winstdeling: In sommige gevallen kan een deel van de winst van het bedrijf worden verdeeld onder de werknemers. Dit is echter vrij zeldzaam voor bijbanen.

ADV-dagen (Arbeidsduurverkorting): Vergoeding voor ADV-dagen die je in sommige sectoren zou kunnen verdienen. Deze zijn bedoeld als compensatie voor het feit dat je meer dan de standaard werkweek werkt.

Speciale Bonussen: Dit kunnen bonussen zijn voor bijzondere prestaties of als onderdeel van een promotiecampagne van het bedrijf.

Toeslagen voor Onregelmatige Uren: Extra betalingen voor werk in avonden, nachten, en weekenden, bovenop het basisuurloon.

Het is belangrijk om bij je potentiële werkgever na te gaan welke van deze componenten precies inbegrepen zijn in het bruto all-in loon dat ze aanbieden. Dit zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van je werkelijke inkomsten en helpt je bij het maken van een geïnformeerde beslissing over je bijbaan.

Het Belang van Bruto All-in Loon

Voor jongeren die een bijbaan zoeken, is het essentieel om te weten wat een bruto all-in loon inhoudt. Het geeft je een compleet beeld van wat je echt verdient. Met deze kennis kun je beter inschatten wat je maandelijkse inkomsten zullen zijn en hoe dit zich verhoudt tot je uitgaven of spaardoelen. Bovendien stelt het je in staat om de lonen van verschillende werkgevers eerlijk te vergelijken, omdat je rekening houdt met alle financiële voordelen, niet alleen het basisuurloon.

Wat Betekent Dit Voor Jou?

Als je solliciteert voor een bijbaan en je wordt aangeboden met een bruto all-in loon, vraag dan altijd na welke elementen precies inbegrepen zijn. Niet alle werkgevers hanteren dezelfde definitie of omvatten dezelfde extra’s in hun all-in loon. Zoek je bijvoorbeeld een bijbaan bij een supermarkt, dan is het nuttig om te weten of zaken als vakantiegeld en winstdeling al in je uurloon zijn verwerkt. Dit maakt je uiteindelijke keuze misschien makkelijker.

Kortom, het bruto all-in loon is een handige term die je helpt te begrijpen wat je totale verdiensten zijn. Door hier aandacht aan te besteden, kun je een goed geïnformeerde beslissing maken over je bijbaan en zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

De supermarkt loonvergelijking
Vakkenvuller of Kassière? -De Bijbaan Uurloon Vergelijking: Supermarkt 7

Uurloon vergelijking supermarkten in Nederland

Uurloon vakkenvuller, kassa medewerker en bezorger Albert Heijn (AH)

Belangrijke Punten Albert Heijn:

 • Startleeftijd: Bij AH kun je al beginnen met werken vanaf 13 jaar, wat het een toegankelijke optie maakt voor jongeren die vroeg willen beginnen met het verdienen van hun eigen geld.
 • Minimale Uren: AH is flexibel met betrekking tot het aantal uren dat je kunt werken; je kunt al vanaf 2 uur per week aan de slag. Dit maakt het eenvoudig om werk te combineren met school en vrije tijd.
 • Voor bezorger moet je minimaal 18 jaar zijn en in bezit van een geldig rijbewijs

Loontabel Albert Heijn (Bruto All-in Uurloon)

LeeftijdVakkenvuller/Kassa medewerkerBezorger
13€5,86
14€5,86
15€5,86
16€6,76
17€7,72
18€8,84€11,90
19€10,60€13,17
20€14,14€14,79
21 of ouder€17,67€18,49
Loontabel Albert Heijn 2024 (Bruto All-in Uurloon)

Albert Heijn biedt jongeren een goede startplek voor hun eerste bijbaan met flexibele werkuren en een competitief loon. Vooral de mogelijkheid om al vanaf 13 jaar te starten is een groot pluspunt. Bovendien toont de gelijkheid in loon tussen vakkenvullers en kassamedewerkers de waardering voor diverse rollen binnen het bedrijf.

Conclusie

Albert Heijn staat bekend om zijn breed scala aan bijbanen en flexibele werktijden, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor jongeren vanaf 13 jaar. Met competitieve all-in lonen die stijgen met de leeftijd, biedt AH een goede mix van flexibiliteit en financiële beloning. De gelijke behandeling van vakkenvullers en kassamedewerkers, samen met speciale lonen voor bezorgers vanaf 18 jaar, weerspiegelt de waardering voor diverse rollen binnen het bedrijf.

Uurloon vakkenvuller, kassa medewerker en bezorger Aldi

Belangrijke Punten ALDI:

 • Startleeftijd: Bij ALDI beginnen de werkzaamheden voor jongeren vanaf 15 jaar, wat iets later is dan sommige andere ketens, maar nog steeds een goede kans biedt voor middelbare scholieren.
 • Minimale Uren: De minimale contracturen bij ALDI starten vanaf 4 uur per week. Dit biedt flexibiliteit en maakt het een haalbare optie voor jongeren die school en werk willen combineren.
 • Uniform Loon: Bij ALDI is het loon uniform door heel Nederland, wat betekent dat je ongeacht je locatie hetzelfde verdient. Dit is een aantrekkelijk aspect voor jongeren die wonen in gebieden waar het levensonderhoud misschien lager is.
 • Uurloon: Het uurloon bij ALDI is gebaseerd op een 8-urige werkweek en volgt de CAO-afspraken die gelden vanaf 1 september 2023.

Loontabel ALDI (Bruto Uurloon)

LeeftijdVakkenvullerKassa Medewerker
15€7,03
16€7,89€9,33
17€8,77€10,30
18€9,91€11.04
19€11,60€12,10
20€15,02€15,02
21 of ouder€18,42€18,42
Loontabel ALDI 2024 (Bruto Uurloon)

Zoals we kunnen zien, biedt ALDI een concurrerend loon dat stijgt met de leeftijd van de werknemer. Vooral vanaf 16 jaar is er een duidelijk verschil tussen de lonen van vakkenvullers en kassamedewerkers, waarbij kassamedewerkers meer verdienen. Dit verschil benadrukt de extra verantwoordelijkheden die komen kijken bij de kassafuncties. Vanaf 20 jaar en ouder egaliseert het loon, wat wijst op een aanzienlijke verhoging die jongvolwassenen kunnen verwachten als ze bij ALDI blijven werken.

Conclusie

ALDI valt op door zijn eenvoudige en transparante loonstructuur, die een hoger startloon biedt vergeleken met sommige andere ketens. De supermarkt biedt vanaf 15 jaar bijbanen aan, met een duidelijk pad voor loonstijgingen. Vooral de hogere lonen voor kassamedewerkers vanaf 16 jaar onderstrepen de extra verantwoordelijkheden die bij deze rol komen kijken.

Uurloon Vakkenvuller en Kassa Medewerker Boni

Belangrijke Punten Boni:

 • Startleeftijd: Je kunt al vanaf 14 jaar beginnen met werken bij Boni, wat het een toegankelijke optie maakt voor jonge tieners die hun eerste werkervaring willen opdoen.
 • Langdurige Samenwerking: Boni benadrukt de voorkeur voor medewerkers die geïnteresseerd zijn in een langdurige samenwerking, vooral voor werk in de avonden en weekenden. Dit biedt stabiliteit en groeimogelijkheden voor jonge werknemers.
 • Flexibel Contract: Werknemers met een flexibel contract kunnen tijdens vakantieperiodes vaak meer uren werken, wat handig is voor studenten die buiten schooltijden meer willen verdienen.

Loontabel Boni (Bruto Uurloon)

LeeftijdVakkenvullerKassa Medewerker
14€5,02
15€5,02
16€5,79€5,79
17€6,63€6,63
18€7,27€7,27
19€8,49€8,49
20€11,38€11,38
21 of ouder€14,21€14,21
Loontabel Boni 2024 (Bruto Uurloon)

De loontabel van Boni laat zien dat het loon gestaag toeneemt met de leeftijd van de medewerker. Opvallend is dat, in tegenstelling tot sommige andere supermarkten, bij Boni de lonen voor vakkenvullers en kassamedewerkers gelijk zijn, wat wijst op een gelijkwaardige waardering voor beide functies binnen het bedrijf. Dit biedt een helder perspectief voor jongeren die overwegen om bij Boni aan de slag te gaan; ze kunnen verwachten dat hun inzet en werk gelijk worden beloond, ongeacht de specifieke rol die ze vervullen.

Conclusie

Boni biedt een stabiele werkomgeving met de nadruk op langdurige samenwerking, ideaal voor jongeren die op zoek zijn naar consistentie en groeimogelijkheden. Met startmogelijkheden vanaf 14 jaar en een gelijk loon voor vakkenvullers en kassamedewerkers, benadrukt Boni de gelijkwaardigheid van werk ongeacht de functie. Dit maakt Boni een solide keuze voor jongeren die hun eerste stappen in de arbeidsmarkt willen zetten.

Loon albert heijn aldi en boni
Vakkenvuller of Kassière? -De Bijbaan Uurloon Vergelijking: Supermarkt 8

Uurloon Vakkenvuller en Kassa Medewerker Coop

Belangrijke Punten Coop:

 • Overgang naar Plus: Belangrijk om te vermelden is dat Coop overgaat naar Plus. Dit betekent dat de arbeidsvoorwaarden en loonstructuren in de toekomst kunnen veranderen en zich mogelijk zullen aanpassen aan die van Plus.
 • Marktconform Loon: Coop adverteert met het bieden van een “goed salaris”. Hoewel specifieke cijfers niet direct beschikbaar zijn, geeft dit aan dat ze streven naar een competitief loon binnen de supermarktbranche.
 • Flexibiliteit en Kansen: Net als andere supermarkten, biedt Coop jongeren de kans om te werken in een dynamische omgeving, met de mogelijkheid voor flexibele werkuren die goed te combineren zijn met school of studie.

Geschatte Loontabel Coop (Bruto Uurloon)

Gezien de overgang naar Plus en het gebrek aan specifieke looninformatie, gebruiken we de schattingen gebaseerd op de loonstructuur van Plus als referentie. Deze schattingen bieden een indicatie van wat je mogelijk kunt verwachten als je bij Coop aan de slag gaat.

LeeftijdVakkenvullerKassa Medewerker
15€5,72
16€6,47€6,47
17€7,28€7,28
18€8,18€8,18
19€9,53€9,53
20€11,96€11,96
21 of ouder€14,50€14,50
Geschatte Loontabel Coop 2024 (Bruto Uurloon)

Deze geschatte lonen tonen aan dat Coop, vergelijkbaar met andere supermarktketens, een progressieve loonschaal hanteert waarbij het loon stijgt naarmate de werknemer ouder wordt. Het biedt een goede start voor jongeren die zoeken naar een bijbaan met een marktconform loon en de mogelijkheid om ervaring op te doen in de retailsector.

Conclusie

Hoewel de specifieke details van het loon bij Coop momenteel onduidelijk zijn vanwege de overgang naar Plus, is het aannemelijk dat de loonstructuur vergelijkbaar zal zijn met die van Plus. Dit betekent dat werken bij Coop een competitieve optie blijft voor jongeren die een bijbaan zoeken in de supermarktbranche. Met de belofte van een “goed salaris” en de kans op flexibele werkuren, blijft Coop een aantrekkelijke werkgever voor jonge mensen die naast hun studie willen werken.

Uurloon vakkenvuller en kassa medewerker Jumbo

Belangrijke Punten Jumbo:

 • Startleeftijd: Vanaf 15 jaar kun je beginnen met werken bij Jumbo, maar de opties zijn beperkter voor 15-jarigen, aangezien kassawerk pas vanaf 16 jaar mogelijk is.
 • Minimale Uren: Informatie over de minimale uren is niet direct gespecificeerd, maar de meeste bijbanen in supermarkten starten vanaf enkele uren per week.
 • Bruto All-in Loon: Dit loon omvat je standaard uurloon plus compensaties zoals vakantiegeld en andere toeslagen. Het biedt een transparante kijk op wat je daadwerkelijk verdient.

Loontabel Jumbo (Bruto All-in Uurloon)

LeeftijdWinkelmedewerkerKassamedewerker
15€5,62
16€6,49€6,49
17€7,42€7,42
18€8,48€8,48
19€10,17€10,17
20€13,56€13,56
21 of ouder€16,95€16,95
Loontabel Jumbo 2024 (Bruto All-in Uurloon)

Werken bij Jumbo betekent deel uitmaken van een groot en divers team waar je veel kunt leren over klantenservice, teamwork, en de detailhandel. Met een concurrerend all-in loon is Jumbo een aantrekkelijke werkgever voor jongeren die op zoek zijn naar een bijbaan met groeimogelijkheden.

Conclusie

Jumbo springt eruit met zijn uitgebreide loonstructuur die jongeren vanaf 15 jaar verwelkomt in diverse functies zoals winkel- en kassamedewerkers. Met een competitief bruto all-in loon dat toeneemt naarmate de medewerker ouder wordt, biedt Jumbo niet alleen financiële stimulansen maar ook een duidelijke waardering voor het werk dat jongeren verzetten. De gelijke lonen voor winkel- en kassamedewerkers onderstrepen Jumbo’s visie op de gelijkwaardigheid van verschillende rollen binnen het bedrijf, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor jongeren die op zoek zijn naar een bijbaan met goede verdienmogelijkheden en groeipotentieel.

Uurloon Vakkenvuller en Kassa Medewerker LIDL

Belangrijke Punten LIDL:

 • Startleeftijd: Bij LIDL kun je starten met werken vanaf 15 jaar, wat aansluit bij de algemene toegankelijkheid voor jongeren om vroeg werkervaring op te doen.
 • Gelijk Loon voor Hulpkrachten: Als hulpkracht bij LIDL verdien je hetzelfde, ongeacht of je vakken vult of achter de kassa staat. Dit toont aan dat LIDL waarde hecht aan de inzet van al haar medewerkers, ongeacht de functie.
 • Mogelijkheid tot Salarisverhoging: Boven de 16 uur per week kun je solliciteren voor een specifieke rol als kassamedewerker, wat mogelijk leidt tot een ander loon. Dit biedt een duidelijk pad voor werknemers die meer uren willen werken en zich willen specialiseren.
 • Uniform Loon Door Heel Nederland: LIDL hanteert een uniform loon door heel Nederland, wat zorgt voor eerlijke en gelijke beloning voor alle werknemers, ongeacht de locatie.

Loontabel LIDL (Bruto Uurloon)

LeeftijdVakkenvuller/Kassa Medewerker
15€5,71
16€6,58
17€7,52
18€8,61
19€10,32
20€13,77
21 of ouder€17,21
Loontabel LIDL 2024 (Bruto Uurloon)

De loontabel van LIDL illustreert een progressieve toename in het uurloon met de leeftijd van de werknemer, vergelijkbaar met andere supermarktketens. De startlonen zijn competitief en bieden jongeren een aantrekkelijke optie om te beginnen met werken in de retailsector. Het feit dat het loon uniform is door heel Nederland, garandeert een eerlijke behandeling van alle werknemers.

Conclusie

Werken bij LIDL biedt jongeren niet alleen de mogelijkheid om waardevolle werkervaring op te doen, maar ook om te genieten van een competitief loon dat met de leeftijd toeneemt. De uniformiteit in loon door heel Nederland en de gelijke waardering voor vakkenvullers en kassamedewerkers maken LIDL een aantrekkelijke werkgever voor jongeren die op zoek zijn naar een bijbaan in de supermarktbranche. Met de mogelijkheid om meer te verdienen door het verhogen van je uren en het specialiseren in functies zoals kassamedewerker, biedt LIDL duidelijke voordelen en groeimogelijkheden voor haar jonge werknemers.

Loon coop aldi en plus
Vakkenvuller of Kassière? -De Bijbaan Uurloon Vergelijking: Supermarkt 9

Uurloon Vakkenvuller en Kassa Medewerker PLUS

Belangrijke Punten PLUS:

 • Flexibiliteit in Uren: PLUS biedt werknemers flexibiliteit in het aantal uren dat ze werken, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor jongeren die hun werk willen combineren met school of studie.
 • Toegankelijkheid voor Jongeren: Bij PLUS kunnen jongeren al op vroege leeftijd beginnen met werken, wat hen de kans biedt vroegtijdig werkervaring op te doen in de retailbranche.
 • All-in Bruto Uurloon: Het all-in bruto uurloon bij PLUS is inclusief vakantiegeld en eventuele andere toeslagen, wat zorgt voor een duidelijk en transparant overzicht van wat werknemers kunnen verwachten te verdienen.

Loontabel PLUS (Geschat Bruto Uurloon)

Aangezien de specifieke loongegevens voor elke leeftijdsgroep bij PLUS niet direct beschikbaar zijn, bieden we een geschatte loontabel gebaseerd op beschikbare informatie en de algemene trends binnen de supermarktbranche.

LeeftijdVakkenvuller/Kassa Medewerker
15€5,72
16€6,47
17€7,28
18€8,18
19€9,53
20€11,96
21 of ouder€14,50
Loontabel PLUS 2024 (Geschat Bruto Uurloon)

Deze geschatte lonen laten een progressieve stijging zien naarmate medewerkers ouder worden, wat in lijn is met de algemene praktijk in de supermarktsector. Het toont aan dat PLUS jonge werknemers waardeert door hen competitieve lonen te bieden die groeien met hun leeftijd en ervaring.

Conclusie

PLUS biedt een werkomgeving waarin jongeren flexibel kunnen werken en tegelijkertijd een competitief loon verdienen. De inclusie van vakantiegeld en eventuele andere toeslagen in het all-in bruto uurloon zorgt voor transparantie en maakt het gemakkelijker voor jongeren om hun potentiële inkomsten te begrijpen. Met de mogelijkheid om op jonge leeftijd te beginnen, biedt PLUS waardevolle kansen voor jongeren die geïnteresseerd zijn in een bijbaan in de supermarktbranche, waardoor ze essentiële vaardigheden kunnen ontwikkelen die hen in hun toekomstige carrière van pas zullen komen.

Uurloon Vakkenvuller en Kassa Medewerker Vomar

Belangrijke Punten Vomar:

 • Tekenbonus: Een innovatieve manier om nieuwe medewerkers aan te trekken. Als je een vriend aanmeldt en jullie worden beiden aangenomen, ontvangen jullie allebei een bonus van €50,-. Dit maakt het sollicitatieproces bij Vomar niet alleen leuker maar ook lonender.
 • Startleeftijd: Jongeren vanaf 14 jaar kunnen al beginnen met werken bij Vomar als vakkenvuller, waardoor het een toegankelijke optie is voor scholieren die hun eerste stap in de werkwereld willen zetten.
 • Loonstructuur: Vomar biedt een duidelijke en progressieve loonstructuur die meegroeit met de leeftijd van de werknemer, waardoor werken bij Vomar aantrekkelijker wordt naarmate je langer in dienst bent.

Loontabel Vomar (Bruto Uurloon)

LeeftijdVakkenvullerKassa Medewerker
14€5.71
15€5.71
16€6.58€6.58
17€7.52€7.52
18€8.61€8.61
19€10.32€10.32
20€13.77€13.77
21 of ouder€17.21€17.21
Loontabel Vomar 2024 (Bruto Uurloon)

De loontabel toont aan dat Vomar competitieve lonen biedt die in lijn zijn met de branche, met een duidelijke loonprogressie als je ouder wordt. Dit, in combinatie met de tekenbonus, maakt Vomar een aantrekkelijke werkgever voor jongeren.

Conclusie

Vomar biedt jongeren niet alleen de mogelijkheid om een competitief salaris te verdienen maar voegt daar ook een unieke tekenbonus aan toe wanneer je samen met een vriend solliciteert. Deze aanpak benadrukt de waarde die Vomar hecht aan het werken in teamverband en maakt het een opvallende keuze voor jongeren die op zoek zijn naar hun eerste bijbaan in de supermarktsector.

loonvergelijking Tabellen
Vakkenvuller of Kassière? -De Bijbaan Uurloon Vergelijking: Supermarkt 10

Alle loonstabellen bij elkaar: Vergelijk simpel de top 8 supermarten

Nu we alle supermarkten individueel hebben vergeleken is het tijd om deze bij elkaar te zetten, zodat je in een oogopslag kunt zien welke supermakrt er het beste betaald en hoeveel dit is.

Vergelijkingstabellen Uurlonen Vakkenvuller per supermarkt (Bruto)

LeeftijdAlbert HeijnALDIBoniCoop (geschat)JumboLIDLPLUS (geschat)Vomar
14€5,86€5,02€5,72€5,72€5.71
15€5,86€7,03€5,02€5,72€5,62€5,71€5,72€5.71
16€6,76€7,89€5,79€6,47€6,49€6,58€6,47€6.58
17€7,72€8,77€6,63€7,28€7,42€7,52€7,28€7.52
18€8,84€9,91€7,27€8,18€8,48€8,61€8,18€8.61
19€10,60€11,60€8,49€9,53€10,17€10,32€9,53€10.32
20€14,14€15,02€11,38€11,96€13,56€13,77€11,96€13.77
21 of ouder€17,67€18,42€14,21€14,50€16,95€17,21€14,50€17.21
Vergelijkingstabellen Uurlonen Vakkenvuller per supermarkt 2024 (Bruto)

Analyse en Conclusies vakkenvuller

 • Hoogste Loon: Uit de tabel blijkt dat ALDI over het algemeen het hoogste uurloon biedt voor vakkenvullers, vooral opvallend vanaf 15 jaar en ouder. Dit maakt ALDI een aantrekkelijke optie voor jongeren die het meest willen verdienen met hun bijbaan.
 • Vroege Startmogelijkheden: Albert Heijn en Vomar onderscheiden zich door werk aan te bieden aan jongeren vanaf 14 jaar. Dit biedt een uitstekende kans voor vroege starters om werkervaring op te doen.
 • Speciale Bonussen: Vomar onderscheidt zich met een tekenbonus wanneer je samen met een vriend solliciteert, wat een extra stimulans kan zijn voor jongeren om samen te werken en extra te verdienen.

Conclusie loon als bijbaan vakkenvuller

Voor jongeren die op zoek zijn naar een bijbaan als vakkenvuller, biedt elke supermarktketen unieke voordelen. ALDI springt eruit qua loon, maar andere supermarkten zoals Albert Heijn en de Vomar bieden ook aantrekkelijke voordelen zoals vroege startmogelijkheden en speciale bonussen. Het kiezen van de beste supermarkt hangt af van individuele voorkeuren zoals locatie, werkuren, en extra voordelen naast het uurloon.

Vergelijkingstabellen Uurlonen Kassamedewerker per supermarkt (Bruto)

LeeftijdAlbert HeijnALDIBoniLIDLVomarJumbo
14
15
16€6,76€9,33€5,79€6,58€6,58€6,49
17€7,72€10,30€6,63€7,52€7,52€7,42
18€8,84€11.04€7,27€8,61€8,61€8,48
19€10,60€12,10€8,49€10,32€10,32€10,17
20€14,14€15,02€11,38€13,77€13,77€13,56
21 of ouder€17,67€18,42€14,21€17,21€17,21€16,95
Vergelijkingstabellen Uurlonen Kassamedewerker per supermarkt 2024 (Bruto)

Analyse en Voordelen bijbaan kassa medewerker:

 • Hoogste Loon: Uit de tabel blijkt dat ALDI over het algemeen de hoogste lonen biedt voor kassamedewerkers, vooral vanaf 16 jaar. Dit maakt ALDI een zeer aantrekkelijke optie voor jongeren die als kassamedewerker willen werken en een goed loon belangrijk vinden.
 • Flexibiliteit en Extra’s: Hoewel Albert Heijn en Jumbo niet altijd de hoogste lonen bieden, staan ze bekend om hun flexibiliteit qua uren en de mogelijkheid tot het doen van verschillende werkzaamheden binnen de supermarkt. Bovendien bieden zij een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden.
 • Unieke Voordelen: Vomar biedt een unieke tekenbonus wanneer je samen met een vriend solliciteert, wat een extra financieel voordeel kan bieden bovenop het uurloon.

Conclusie uurloon kassamedewerker

Voor jongeren die geïnteresseerd zijn in een baan als kassamedewerker, biedt ALDI het meest competitieve loon, wat een sterke motivatie kan zijn om daar te solliciteren. Echter, andere supermarktketens zoals Albert Heijn, Jumbo, en Vomar bieden ook aantrekkelijke voorwaarden en extra’s die de algehele werkervaring kunnen verrijken. Het kiezen van de beste supermarkt hangt dus niet alleen af van het loon, maar ook van de secundaire voorwaarden, de bedrijfscultuur, en de mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Factoren om te Overwegen Naast het Loon

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte bijbaan in een supermarkt, zijn er meer factoren dan alleen het loon die je beslissing kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen en tips om je te helpen de beste keuze te maken.

 • Locatie: De afstand tussen je huis en je werkplek is een belangrijke factor. Een baan dicht bij huis betekent minder reistijd en lagere reiskosten. Als je bijvoorbeeld een uur moet reizen naar een baan die beter betaalt, kan het zijn dat de extra reistijd en kosten niet opwegen tegen het hogere loon. Soms is een baan met een iets lager loon, maar dichter bij huis, in werkelijkheid voordeliger.
 • Werksfeer: Een positieve werksfeer kan je werkervaring aanzienlijk verbeteren. Zoek naar supermarkten waar werknemers tevreden zijn, waar een goede teamgeest heerst en waar je je gewaardeerd voelt. Een fijne werkomgeving kan een lager loon soms compenseren.
 • Doorgroeimogelijkheden: Overweeg of er binnen de supermarkt mogelijkheden zijn om door te groeien. Sommige supermarkten bieden trainingen en cursussen aan die je kunnen helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een bijbaan die begint bij de kassa of het vullen van vakken kan uitgroeien tot een leidinggevende functie.
 • Flexibiliteit: Vooral voor studenten is flexibiliteit in werkuren van groot belang. Kies voor een werkgever die rekening houdt met je schoolrooster en je de mogelijkheid biedt om je werkuren hierop aan te passen.

FAQ: Veelgestelde Vragen over Bijbanen in Supermarkten

Vraag 1: Vanaf welke leeftijd kan ik werken in een supermarkt?

Je kunt vaak al vanaf 13 of 14 jaar beginnen met werken in een supermarkt, afhankelijk van de keten. De werkzaamheden en het aantal uren dat je mag werken zijn wel beperkt op jongere leeftijd vanwege wettelijke regelgeving.

Vraag 2: Wat is een bruto all-in loon precies?

Een bruto all-in loon is je uurloon inclusief vakantiegeld, uitbetaalde vakantiedagen, en soms andere toeslagen. Dit betekent dat je een duidelijk beeld hebt van wat je per uur verdient, inclusief alle extra’s.

Vraag 3: Is er een verschil in loon tussen kassamedewerkers en vakkenvullers?

Ja, er kan een verschil zijn in loon tussen verschillende functies binnen een supermarkt, afhankelijk van de supermarktketen. Echter, sommige supermarkten bieden hetzelfde loon voor beide functies. Het is belangrijk om dit te controleren bij de specifieke supermarkt waar je interesse in hebt.

Vraag 4: Hoeveel uur moet ik minimaal werken?

Dit varieert per supermarktketen. Sommige supermarkten bieden contracten aan vanaf 2 uur per week, terwijl andere een minimum van 4 of meer uren hanteren. Check de specifieke eisen van de supermarkt waarbij je wilt solliciteren.

Vraag 5: Kan ik doorgroeien binnen een supermarkt?

Ja, veel supermarkten bieden doorgroeimogelijkheden voor gemotiveerde werknemers. Dit kan variëren van het volgen van trainingen en cursussen tot het doorgroeien naar leidinggevende posities.

Vraag 6: Wat als ik meer wil werken tijdens schoolvakanties?

De meeste supermarkten zijn flexibel en bieden de mogelijkheid om meer uren te werken tijdens schoolvakanties. Bespreek je beschikbaarheid en wensen met je leidinggevende.

Vraag 7: Hoe zit het met werken op zon- en feestdagen?

Werken op zon- en feestdagen is vaak mogelijk en wordt meestal extra beloond. De toeslagen variëren per supermarktketen, dus het is goed om hierover informatie in te winnen bij de supermarkt waar je solliciteert.

Ben je enthousiast geworden over het werken in een supermarkt? Bekijk de mogelijkheden bij supermarkten in jouw omgeving en solliciteer op de functie die het beste bij jou past. Begin vandaag nog met het opdoen van waardevolle werkervaring en verdien je eigen geld met een leuke bijbaan!

Bronnenlijst

loonvergelijking Tabellen 1
Vakkenvuller of Kassière? -De Bijbaan Uurloon Vergelijking: Supermarkt 11

Jouw bijbaan niet gevonden?

Hey jij daar, wil je niet in de supermarkt werken, maar ECHT goed verdienen, Wees niet afhankelijk van een uurloon, maar krijg betaald naar hoe hard, slim en goed werkt! Als je nu nieuwsgierig ben moet je HIER KLIKKEN. (Wees er snel bij voordat deze bijbaan in jouw plaats niet meer beschikbaar is)