Bezorger – Scooter of fiets? – De Bijbaan Uurloon Vergelijking

Wat verdient een maaltijd bezorger

Op zoek naar een flexibele en goed betalende bijbaan? Overweeg dan bezorgwerk! De groei in thuisbezorging van eten tot pakketjes biedt volop kansen voor jongeren. In dit blog belichten we wat je kunt verdienen in de bezorgindustrie, van fietsen tot scooteren. Klaar om te ontdekken wat bezorgen jou kan bieden? Lees verder voor alle ins en outs!

Waar bestaat mijn loon uit maaltijdbezorger
Bezorger – Scooter of fiets? - De Bijbaan Uurloon Vergelijking 5

De Opbouw van het Loon in Bezorgwerk

Bij een bijbaan als bezorger bestaat je inkomen uit verschillende componenten. Het begint bij je basissalaris, maar daar blijft het niet bij. De unieke structuur van beloningen in de bezorgindustrie betekent dat er meerdere manieren zijn om je verdiensten te verhogen. Hieronder verkennen we hoe het loon is opgebouwd en welke extra bijverdiensten er mogelijk zijn.

Basissalaris

Je basissalaris als bezorger is afhankelijk van je leeftijd en bij welk bedrijf je werkt. Dit salaris vormt de basis van je inkomen en wordt meestal per uur uitbetaald.

Fooien

Een significante extra inkomstenbron zijn de fooien. In veel gevallen mag je alle fooien die je ontvangt zelf houden. Dit kan vooral tijdens drukke periodes, zoals weekenden en feestdagen, flink oplopen.

Kilometervergoeding

Als je je eigen vervoersmiddel gebruikt voor bezorgingen, zoals een fiets, e-bike, scooter, of auto, kom je in aanmerking voor een kilometervergoeding. Deze vergoeding dekt niet alleen de brandstofkosten maar ook slijtage aan je voertuig. De hoogte van de vergoeding varieert per vervoersmiddel en werkgever.

Late Uren Toeslag

Werk je laat in de avond of nacht, dan kun je in sommige steden een toeslag bovenop je basissalaris verwachten. Deze avondtoeslag is een mooie bonus voor werk buiten reguliere uren.

Working-Hour Bonus

Sommige bezorgdiensten, zoals Thuisbezorgd, bieden een bonus voor het werken van veel uren. Deze zogenaamde working-hour bonus verhoogt je uurloon, hoe meer uren je werkt. Dit is een stimulans om meer shifts op te pakken.

Vrienden Aanbrengen

Daarnaast bieden sommige bedrijven een bonus aan als je een vriend aanbrengt die ook als bezorger aan de slag gaat. Deze eenmalige bonussen kunnen een leuke extra zijn bovenop je reguliere inkomen.

Conclusie opbouw loon maaltijdbezorger

De combinatie van basissalaris, fooien, kilometervergoeding, late uren toeslag, de working-hour bonus, en vrienden aanbrengen, maken werk in de bezorgindustrie financieel aantrekkelijk. Deze diversiteit in inkomstenbronnen biedt bezorgers de kans om hun verdiensten aanzienlijk te verhogen, vooral wanneer ze slim gebruikmaken van de beschikbare bonussen en extra’s. Zo wordt bezorgen niet alleen een flexibele bijbaan maar ook een potentieel lucratieve.

Wat verdient een maaltijdbezorger
Bezorger – Scooter of fiets? - De Bijbaan Uurloon Vergelijking 6

Uurloon als maaltijdbezorger

Als bezorger variëren je inkomsten niet alleen op basis van je leeftijd, maar ook door een reeks extra’s die je verdienpotentieel aanzienlijk kunnen verhogen. In deze sectie onthullen we wat je kunt verdienen in de bezorgindustrie, met een specifieke focus op populaire bezorgdiensten en restaurants. De cijfers hieronder zijn zorgvuldig berekend om je een duidelijk beeld te geven van het potentiële inkomen.

Duidleijke loontabel van Thuisbezorgd

Voor het basissalaris bij Thuisbezorgd zijn de volgende uurlonen als uitgangspunt genomen, waarbij we een extra 8,33% hebben opgeteld voor het “all-in loon”, dat vakantiegeld en spaarvakantiedagen omvat.

LeeftijdBasisloon (p/u)All-in Loon (p/u)
16 jaar€6,20€6,71
17 jaar€6,63€7,18
18 jaar€8,00€8,67
19 jaar€8,00€8,67
20 jaar€10,62€11,50
21+ jaar€13,27€14,38

Vergelijking met Andere Bezorgdiensten

 • Febo biedt een netto uurloon van €14 voor bezorgers van 21 jaar en ouder, bijna identiek aan het all-in loon bij Thuisbezorgd.
 • Studenten.nl schat het verdienpotentieel van een bezorger op €15-€20 per uur, afhankelijk van de werkgever en de hoeveelheid fooi.
 • Jobbird geeft aan dat maaltijdbezorgers bij restaurants tussen de €10 en €13 per uur kunnen verdienen.
 • Talent.com berekent een gemiddeld uurloon van €11,50 voor bezorgers, omgerekend van een jaarinkomen.

Tabel: Vergelijking Verdiensten Bezorgwerk

Bron16 jaar17 jaar18 jaar19 jaar20 jaar21+ jaar
Thuisbezorgd€6,71€7,18€8,67€8,67€11,50€14,38
Febo€14,00
Gemiddeld (Diverse bronnen)€10-€13€10-€13€10-€13€11,50-€20,00

Loonvergelijking bezorgers op de fiets of scooter

Deze cijfers tonen aan dat werken als bezorger een variërend loonlandschap heeft, met ruime mogelijkheden om je inkomen te verhogen door meer uren te werken, gebruik te maken van bonussen, en slim te navigeren tussen verschillende bezorgdiensten en restaurants. Bovendien kan het persoonlijke gebruik van een fiets, e-bike, scooter, of auto de kilometervergoedingen verhogen, wat aanzienlijk bijdraagt aan het totale verdienpotentieel. Fooien en avondtoeslagen, vooral in grote steden en tijdens drukke weekendavonden, kunnen je uiteindelijke uurloon nog verder opkrikken.

Fietsbezorger vs scooterbezorger
Bezorger – Scooter of fiets? - De Bijbaan Uurloon Vergelijking 7

Fiets versus Scooter Bezorgen

De keuze tussen bezorgen met de fiets of scooter is meer dan alleen een persoonlijke voorkeur; het heeft ook directe implicaties op je verdiensten, werkomstandigheden en zelfs de impact op het milieu. Hieronder verkennen we de voor- en nadelen van beide bezorgmethoden.

Fietsbezorging

Voordelen:

 • Milieuvriendelijk: Fietsbezorging draagt niet bij aan de uitstoot van broeikasgassen, waardoor het een groene keuze is.
 • Fysieke Activiteit: Het is een geweldige manier om in beweging te blijven en je fysieke gezondheid te onderhouden.
 • Kilometervergoeding: Veel bedrijven bieden een aantrekkelijke kilometervergoeding voor fietsbezorgers. Bij Thuisbezorgd krijg je bijvoorbeeld €0,10 per gefietste kilometer, en €0,19 als je een e-bike gebruikt.

Nadelen:

 • Weersgevoelig: Fietsen in slecht weer kan uitdagend zijn, vooral in de winter of tijdens hevige regen.
 • Fysiek Inspannend: Lange dagen op de fiets kunnen vermoeiend zijn, vooral als je veel heuvels moet beklimmen of grote afstanden aflegt.

Scooterbezorging

Voordelen:

 • Hoger Loonpotentieel: Scooterbezorgers verdienen vaak meer per uur, mede dankzij een hogere kilometervergoeding (€0,21 per kilometer bij Thuisbezorgd).
 • Sneller op Bestemming: Met een scooter kun je sneller grote afstanden overbruggen, waardoor je mogelijk meer leveringen per uur kunt doen.
 • Minder Fysiek Inspannend: Scooterrijden vergt minder fysieke inspanning dan fietsen, wat prettig kan zijn tijdens lange diensten.

Nadelen:

 • Rijbewijs Vereist: Voor scooterbezorging heb je een geldig rijbewijs nodig, wat extra kosten en inspanning met zich meebrengt.
 • Milieu-impact: Scooters stoten broeikasgassen uit, waardoor ze minder milieuvriendelijk zijn dan fietsen.
 • Hogere Onderhoudskosten: Het onderhouden van een scooter kan duurder zijn dan het onderhouden van een fiets.

Afweging fiets of scooter bezorger

De keuze tussen fiets en scooter hangt af van je persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke optie en vind je het niet erg om fysiek actief te zijn, dan is fietsbezorging een uitstekende keuze. Prefereer je snelheid en gemak en vind je het niet erg om te investeren in een rijbewijs, dan kan scooterbezorging voordeliger zijn, vooral als je streeft naar een hoger loonpotentieel.

Ongeacht de keuze, beide bezorgmethoden bieden unieke voordelen en kansen om te verdienen in de bezorgindustrie. Het is belangrijk om de kosten, baten, en persoonlijke prioriteiten tegen elkaar af te wegen voordat je een besluit neemt.

Vraag: Moet ik mijn eigen fiets of scooter hebben voor bezorgwerk?

Antwoord: Dit varieert per bedrijf. Sommige bedrijven bieden bedrijfsfietsen of -scooters, terwijl andere verwachten dat je je eigen vervoer gebruikt.

Vraag: Kan ik als bezorger zelf mijn werktijden bepalen?

Antwoord: Veel bezorgdiensten bieden flexibele werktijden, maar dit kan variëren afhankelijk van de behoeften van het bedrijf en de drukte.

Vraag: Hoeveel fooi kan ik verwachten te ontvangen?

Antwoord: Fooi kan sterk variëren en is afhankelijk van meerdere factoren zoals locatie, klantvriendelijkheid, en het type bestelling. Alle fooi die je ontvangt mag je meestal zelf houden.

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden van bezorgwerk? Of je nu een passie hebt voor fietsen of de voorkeur geeft aan de snelheid van een scooter, er is een plek voor jou in de bezorgindustrie. Bekijk de vacatures bij jou in de buurt, weeg je opties af, en zet vandaag nog de stap naar een flexibele bijbaan die niet alleen goed verdient, maar ook past bij jouw levensstijl. Start je avontuur in bezorgen en maak elke levering tot een kans om te groeien, te verdienen en bij te dragen aan een tevreden wereld. Wil je meer informatie over de lonen van ander polulair studentenwerk? Bekijk onze andere blogs

Bronnenlijst