Top 5 Tips voor een Succesvolle Bloemenverkoper met je eigen bloemenwijk – Start vandaag al.

Ben jij een goede bloemenverkoper 2

Als bloemenverkoper heb je een unieke kans om prachtige bloemen te verkopen en klanten blij te maken. Met de juiste aanpak kun je uitblinken in deze goed betaalde bijbaan. Hier zijn enkele waardevolle tips om je bloemenwijk tot een succes te maken.

Tip 1: Wees Proactief

Benader klanten met een glimlach en bied actief hulp aan. Vraag naar hun wensen en behoeften, zorg dat je deze ook kunt vervullen of ten minste probeert om ze te helpen. Spreek ook mensen op straat aan. dit zorgt voor een positieve indruk en alhoewel ze misschien op dat moment geen bloemen willen kopen heb je wel al een eerste introductie gemaakt. Zorg er dan ook voor dat deze eerste indruk positief is. Het motto van NIKE is niet voor niets “Just do it”

Tip 2: Een goede eerste indruk

Een goede eerste indruk is cruciaal. Zorg ervoor dat je altijd netjes en verzorgd gekleed bent. Dit straalt professionaliteit uit en trekt klanten naar je toe. Je hoeft geen pak aan of in een overhemd, een nette spijkerbroek met een zwart shirtje is genoeg. Ook verkoop je niet alleen bloemen, maar ook je zelf. Vertrouwen in jou als persoon is minstens net zo belangrijk als het vertrouwen in een goed product. Daarom lopen we namens de slogun “verse bloemen met een lach”

Tip 3: Gebruik Upselling Technieken

Maak gebruik van upselling om de waarde van elke verkoop te vergroten. Wijs klanten op speciale acties zoals 3 voor 12,- of vraag of ze nog op visite gaan en hiervoor bloemen willen. Dit kan niet alleen je omzet verhogen, maar ook de tevredenheid van klanten verbeteren. Wil je meer van deze tips weten? Vraag dan toegang tot de bloemenverkoop cursus

Tip 4: Verdiep je in Bloemenkennis

Een goede bloemenverkoper heeft uitgebreide kennis van het assortiment. Leer over verschillende bloemsoorten en zorgvereisten. Dit stelt je in staat om klanten te adviseren en vragen te beantwoorden. Alhoewel een uitgebreide kennis in het begin niet van prioriteit is. raad ik wel aan om de 6 algemene verzorgingstips te weten.

Tip 5: Wees consistent

Consistentie is de sleutel tot succes als bloemenverkoper. Houd een vast schema aan en zorg ervoor dat je altijd beschikbaar bent tijdens je werkuren. Door regelmatig en betrouwbaar te zijn, bouw je vertrouwen op bij klanten en creëer je een positieve reputatie voor jezelf. Bovendien draagt consistente klantenservice bij aan een loyale klantenkring en herhaalde aankopen. Het wordt dus steeds makkelijker om aan dezelfde klanten op dezelfde dag rond dezelfde tijd te verkopen. Zo kun je meer verkopen in een kortere tijd en wordt jouw uurloon hoger. Hoe word je een succesvolle bloemenverkoper? Ontdek de 8 ultieme eigenschappen voor verkoopsucces!

FAQ: veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van werken als bloemenverkoper?

Werken als bloemenverkoper biedt de kans om met prachtige producten te werken, klanten gelukkig te maken en waardevolle verkoopvaardigheden op te bouwen. Het staat goed op je CV en naast een hoog te behalen loon kun je veel leren.

Moet ik veel weten over bloemen om te beginnen?

Nee, je kunt beginnen met 0 kennis en bij je solicitatie leggen we de basis informatie uit. We gaan je niet lastig vallen met moeilijke bloemnamen, verzorgingstips en marketingstrategieen. Wel moet je weten hoe het pinapparaatje werkt en wat je kunt zeggen als je aan de deur staat. Ook hebben we een cursus waarin je op je eigen tempo van beginnende verkoper naar top verkoper gaat. Dit met korte Shorts op Youtube.

Wil jij je een bloemenwijk en beginnen om een goede verkoper te worden?