Bloemenwijk – Is het risico het waard? – De Bijbaan Uurloon Vergelijking

Wat verdient een Bloemenwijk 1

Ben je nieuwsgierig naar wat je kunt verdienen als bloemenjongen in jouw bloemenwijk? Het is een vraag die veel gesteld wordt en terecht! Want wie wil er nu niet een leuke bijbaan waar je met plezier de deuren langs gaat om bloemen te verkopen? Laten we duiken in de wereld van de bloemenverkoop en ontdekken wat het financieel kan betekenen voor jou.

Topverkoper vs Startende verkoper bloemenwijk
Bloemenwijk - Is het risico het waard? - De Bijbaan Uurloon Vergelijking 5

Vershil in winst van een topverkoper en startende verkoper

Als je even bezig bent verkoop je (als het goed is) een stuk beter als eerst. Dit komt doordat je meer ervaring hebt opgedaan als verkoper, je een klantenkring hebt opgebouwd en je steeds efficienter te werk kunt gaan, maar wat is nu het verschil tussen een Topverkoper en iemand die net gestart is met zijn bloemenwijk?

De Start van Jouw Bloemenavontuur

Op jouw eerste dag heb je een betaalde proefdag. Dit is het moment waarop we samen kijken of:

  • Jouw gekozen wijk potentie heeft voor bloemenverkoop.
  • Jij plezier hebt in het verkopen van bloemen.
  • Je de potentie hebt om een succesvolle verkoper te worden, en geven we tips om je op weg te helpen.

In de daaropvolgende weken ga je zelfstandig aan de slag. Je bouwt aan je eigen klantenkring in je bloemenwijk, wat natuurlijk tijd kost. De gemiddelde winst per uur voor een verkoper in de eerste 4 weken ligt wat lager dan het gemiddelde, en verschilt tussen de €7,00 en €23,00 (afhankelijk van de wijk, tijd van het jaar en natuurlijk de verkoper)

Groeien naar een Topverkoper

Als topverkoper ben je al een tijdje bezig. Je hebt een klantenkring opgebouwd en je bezoekt deze klanten wekelijks. Het kenmerk van een topverkoper is dat je niet alleen je bestaande klanten behoudt, maar ook constant op zoek bent naar nieuwe klanten. Benieuwd naar wat een topverkoper anders maakt? Check dan hoe je een topverkoper wordt.

Wat verdient een bloemenwijk
Bloemenwijk - Is het risico het waard? - De Bijbaan Uurloon Vergelijking 6

De Cijfers Uitgelegd

Laten we kijken naar de gemiddelde cijfers tot en met week 11 van 2024:

  • Gemiddelde tijd per wijk: ca 3 uur
  • Gemiddelde winst per uur verkopers in de eerste 4 weken: €17,90

Tabel gemiddelde cijfers bloemenverkoper 2024

WeekWinstWinst per uurLaagste uurwinstHoogste uurwinst
170291550
279251351
361321459
45422938
564271050
66927771
75218753
86319965
94927857
1067331278
116028659
Gemiddeld63261058
Tabel uurwinst bloemenwijk verkopers van bloemen

Dit zijn de gemiddelde cijfers van 2024 t/m week 11. Let op: aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. En dit betekend dus niet dat een vast loon krijgt.

Ook zijn dit vrijwel goede weken. dit heeft te maken met het weer, seizoensbloemen (tulpen) en andere factoren.

Uitleg cijfers

De Winst: is het gemiddelde totaalbedrag dat de verkopers winst maken in de desbetreffende week. Dit heeft te maken met inkoop en verkoop.

De winst per uur: is het bedrag van “winst” gedeeld door het aantal uur dat een verkoper heeft gelopen.

De laagste uurwinst: is het laagste uurwinst dat die week is behaald

De hoogste uurwinst: is het hoogste uurwinst dat die week is behaald

Deze cijfers laten zien dat het verdienen in een bloemenwijk goed kan zijn, maar het vereist verantwoordelijkheid en inzet.

Wil je wel in contact staan met mensen, maar wil je niet het risico om prestatie-afhankelijk te verdienen? Kijk dan of kassa zitten iets voor jou is. Wil je een beetje afhankelijk zijn van je prestaties, maar toch een vast loon? Dan is horecamedewerker wat voor jou. zo krijg je naast loon vaak ook nog een deel van de fooipot.

Winst afhankelijk bloemen verkopen
Bloemenwijk - Is het risico het waard? - De Bijbaan Uurloon Vergelijking 7

Factoren Waarop Jouw Winst Als Bloemenjongen Afhankelijk Is

Als bloemenjongen is je winst een groot deel afhankelijk van je inzet, motivatie, en enthousiastme. Naast dit is heeft je potentie op meer winst ook te maken met een aantal externe factoren. Laten we eens kijken naar enkele van deze factoren en hoe ze jouw verkoop kunnen beïnvloeden.

Het Weer: Soms zit het mee soms tegen

Het Nederlandse weer kan nogal onvoorspelbaar zijn, en dit heeft zeker zijn invloed op de bloemenverkoop. Bij slecht weer zijn mensen geneigd om thuis te blijven, waardoor de kans groter is dat ze bloemen aan de deur kopen in plaats van zelf op pad te gaan. Dit kan in je voordeel werken, maar vereist ook doorzettingsvermogen en de bereidheid om door weer en wind te gaan.

Tijd van het Jaar: Seizoensgebonden Kansen

De tijd van het jaar speelt een cruciale rol in je verkoopsucces. Zo is de zomer doorgaans een minder periode voor de bloemenverkoop. Echter, na de zomervakantie pikt het verkoopseizoen weer op. De periode tussen Valentijnsdag en Moederdag is vaak het beste qua verkoop, mede dankzij gunstigere weersomstandigheden en het feit dat we volop in verschillende bloeiseizoenen zitten.

De Locatie: Lokaal Bekend zijn/worden

Hoewel de plaats waar je verkoopt enige invloed heeft, is het vooral belangrijk dat de wijk waarin je verkoopt je leert kennen. Dit is makkelijker als je ook in die buurt woont. Een bekend gezicht wordt sneller vertrouwd, wat je kansen om bloemen te verkopen kan verhogen.

Persoonlijke Ontwikkeling: Groeien in het Vak

Ten slotte is jouw bereidheid om te leren en jezelf te verbeteren van cruciaal belang. Omgaan met wisselende winst en niet opgeven als het even tegenzit, maar juist dan een tandje bijzetten om te groeien, zijn essentiële eigenschappen voor een bloemenjongen. Elk verkoopgesprek is een leermoment en elke uitdaging een kans om je vaardigheden te verbeteren.

Wat Betekent Dit Voor Jou?

Een baan als bloemenjongen is niet alleen leuk en verantwoordelijk, maar het biedt ook de kans om goed te verdienen als je er hard voor werkt. Interesse gewekt? We hebben een intakegesprek en een proefdag om te zien of dit iets voor jou is. En geen zorgen, zelfs na de proefdag kun je altijd stoppen – al denken we dat je dat niet snel zult willen!

Kan ik direct beginnen in mijn eigen wijk?

Ja, na een succesvolle proefdag kun je direct aan de slag in jouw gekozen wijk. Als je interesse hebt of meer informatie wilt. Stuur ons een berichtje

Wat zijn mijn taken als bloemenjongen?

Jouw hoofdtaak is het verkopen van bloemen deur-aan-deur in jouw bloemenwijk. De Bloemenjongen verzorgd het maken van boeketten, logistiek, kwaliteitscontrole en meer.

Hoeveel verdien ik bij de bloemenjongen?

Dit is afhankelijk van jouw verkoopsuccessen. Gemiddeld ligt de uurwinst in de eerste weken tussen de €7,00 en €23,00 maar dit kan groeien naarmate je ervaring opbouwt.

Een proefdag bloemen verkopen (zonder risico)

Wil je meer weten over hoe jij een succesvolle bloemenverkoper kunt worden in jouw wijk? Meld je aan om meer informatie te ontvangen over beschikbaarheid in jouw wijk en jouw specifieke taken en verantwoordelijkheden. Begin vandaag nog met jouw bloeiende bijbaan!